En Anna(n) ledare


Som efterträdare till den store Fredrik Reinfeldt väcks förväntningar. Området ledarskap är en utmaning. Anna Kindberg-Batra har ett stort internt förtroende. Som första kvinna på Moderaternas ordförande post, finns två tunga tröjor att fylla ut. Reinfeldts avlagda och som förebild bland kvinnor som vill leda andra människor.

Det är förvisso inte första gången en kvinna blir partiledare i Sverige. Om man räknar bort Mona Sahlins haltande försök, är det första gången som en kvinna på allvar utmanar om att bli Sveriges statsminister. Bara detta faktum gör Anna Kindberg-Batra unik. Ett ansvar som bara några få människor klarar av att bära utan att knäna skakar.

Installationstalet väcker förväntningar. Anna har ambitioner med sitt ledarskap. Kanske är det Anna som sjösätter arbetslinjen 2.0. Den ledare som skapar, Sverige – den jobbande nationen. Den ledare som förmår att bryta upp landets enorma utanförskap. Den ledare som ger Sverige chansen.

Anna skall inte bli den som för Reinfelds anda vidare. Anna skall vara Anna och ingen annan. Antagligen är det så att Annas skarpsinne klarar av att lösa upp de politiska knutar, som ligger i vägen för att Sverige skall befrias från utanförskap och de utmaningar som är kopplade till integration och invandring. Något som skrivande verkligen tror är fullt möjligt och kommer att vara aktivt stöttande på alla tänkbara sätt.

Trösklarna in i samhället måste hyvlas ner. Eller varför inte, monteras bort. Det håller inte i längden att bedriva olika typer av samhällen, inneslutet ett stort övergripande samhälle som måste drivas.

Ett samhälle där alla deltar, är ett samhälle med succesivt framväxande frihet. Delaktighet, Skatter, Entreprenörskap, jobb, utbildning och social välfärd är beståndsdelar som behöver utvecklas i ett framtida starkt Sverige. Fler måste delta. Fler måste vara med och bygga framtidens välfärd. Då måste det finnas ett ledarskap som tar ansvar.

 

 

6 svar

 1. Lite festligt och väldigt stor humor att det frihets och mångfaldsälskande moderaterna valde AKB till ny partiledare. Ja just det, det fanns visst bara en enda att välja på. Hmm…känns det inte lite sovjetiskt? 😀

  • Hej Peter
   Vi fick hålla tillgodo med Anna. För tillfället fanns det inga tillgängliga svetsare eller avdankade fotografer att tillgå..;)

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Oj, är det så illa med partiet att det bara fanns en enda person att rösta på. De andra kanske inte ville? Eller fick? 😉

    Nåja, nu har ju moderaterna en street-smart partiledare som anser att människor boende på landet är dumma i huvudet. Ska bli intressant att se hur många röster partiet vinner på den hållningen 😀

   • Hej Peter
    Kan det vara så att du är ett sådant exempel..:)

    Hälsningar
    Roger Södervall

   • Föga förvånande visar du ditt totala förakt gentemot de som har ett vanligt hederligt arbete. Som svetsare eller fotograf. Vad är det för fel på att vara svetsare eller fotograf? Eller menar du att alla människor ska vara civilekonomer, som AKB?

   • Hej Peter
    Med det vill jag ha sagt att Moderaterna har så mycket komptens inom partiet att Svetsare och Fotografer inte behöver rekryteras som partiledare. Övriga tolkningar för nog stå för dig…

    Hälsningar
    Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: