(S)trykrädda förhoppningar om breda överenskommelser


Sveriges genom tiderna svagaste och mest inkompetenta regering skyr nya nederlag. Frågan är hur mycket mer stryk Stefan Löfvéns rödgröna röra tål. Med en reformtakt som får en snigel att framstå som Usain Bolt, ryggar den rödgröna röran inför nya förväntade nederlag i Sveriges Riksdag.

Normalt borde ”strykpåsen” varit överfylld när den rödgröna budgeten röstades ner i Sveriges Riksdag. Men tydligen har den rödgröna röran valt att upphöja smärtsamma nederlag till en ny typ konstform. Samtidigt som Sverige verkligen behöver nya reformer på alla tänkbara områden. Bostadsbyggandet, arbetsmarknaden, jämställdhetsarbetet, miljöarbetet, infrastrukturen, vård skola och omsorg skriker efter nya reformer.

Men den strykrädda rödgröna röran är handlingsförlamat. Med darriga knän och illa förbredda står Sveriges rödgröna regering med rumpan bar, alltid redo att ta emot nästa snärt från rottingen.

Det är såklart inte långsiktigt hållbart att Sverige styrs på detta sätt. I stället för att krypa till korset med sin förvirrade rödgröna politik och börja ta sig an verkligheten, ställs det till med dv olika galenskaper. Att erkänna Palestina som en stat kan inte anses på annat sätt än att dra skam över Sverige. Ett land som bl. a styrs av en terrororganisation bör inte erkännas av länder som anser sig tillhöra den fria delen av Världen. Här bör nog historieskrivningen korrigera detta misstag i efterhand och ändra formuleringen så att det är det socialdemokratiska partiet, miljöpartiet och vänsterpartiet som erkänner Palestina. Sverige som nation bör inte blandas in i denna förvirrade rödgröna handling.

Det är en sorg att se Sveriges utveckling under den rödgröna rörans ledning. Sällan har väl den rödgröna rörans valslogan från 2014 passat bättre än nu. Tid att byta regering – Sverige är värt något bättre…

 

Ett svar

  1. Den rödgröna röran kan hålla på så länge som Alliansen även i fortsättningen lägger sig helt platt och går med på regimens politik.

    Enligt DÖ ska detta hålla på under mandatperioden.

    Men jag håller med dig, för en gångs skull. Vi behöver en ny regering. Frågan är vilka som ska företräda denna regering då inget alternativ finns i dagens läge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: