Lägre skatter, mer valfrihet ökad konkurrenskraft


Vänstersvängen i Sveriges är oroväckande. Precis som valrörelsen oroande tendenser, faller pusselbitarna på plats i det rödgröna vänsterpusslet. Frihet skall begränsas, Sveriges konkurrenskraft skall beskäras, nya jobb skall förhindras, sysselsättningen skall minskas, välfärden skall beskäras och statskassan skall tömmas.

Vänsterpolitiken är entydig. Med näbbar och klor skall allt raseras som bygger Sverige starkt. Med alla medel skall Sverige återföras i gamla fotspår. De rödgröna använder precis samma knep som förde Grekland till konkursens rand; Börja med att beskär valfriheten. Se till att så mycket som möjligt av den verksamhet som bedrivs i landet är statliga monopol. Ta sen bort alla ekonomiska stabiliseringsincitament, så som onödiga överskottsmål. Välfärdsförlama befolkningen så att alla blir beroende av staten, så att alla initiativ verkligen passiviseras. Se till att Svenska skolan tappar kontrollen över elevernas kunskaper. Sätt sen en politik i verket som skrämmer ut allt kapital ur landet. Höj sen skatter så att det absolut blir omöjligt, att det lilla initiativ som finns kvar i landet kan sälja sina produkter på den globala marknaden. Nästa steg, skuldsätt landet. Ska det skuldsättas skall det vara ordentligt. Se sen till att det är mera lönsamt att vara sjukskriven än att söka ett jobb. Sänk pensionsåldern. Sen snabbt över till det slutgiltiga vänstersteget. Se till att så många som möjligt, så fort som det bara går, blir förtidspensionärer.

Hela processen kan utföras på mindre än 5 år. Med dagens rödgröna politik kan Sverige mycket väl vara i Grekland position om 5 år. När nu Jonas Sjöstedt ser ut att få så mycket inflytande, kan det gå betydligt fortare än så…

 

 

 

4 svar

 1. Ursäkta, men vad som förde Grekland till konkursens rand var:
  1 Dom var inte kvalifiserade för EMU enligt EMUs egna regelverk.
  2. För att komma med trixades det med statestik inför EMU inträdet vilket sågs mellan fingrarna av de blivande EMU medlemsstaterna.
  3. Finansbublan i USA som körde massor av banker till ruinens brant, vilket innebar att skattebetalarna fick rycka in och rädda dom återigen.
  Så vad är slutsatsen! Det var inte vänsterpolitik som drev Grekland till ruinens brant utan som vanligt ren och skär Kapitalism.

  • Hej Christer
   Tänk dig en situation där Grekland och Sverige byter plats. Grekland får 350 000 nya jobb och sänker utanförskapet med 10%. Varje nytt jobb ger statskassan ca 65 000 kr per år. Varje utanförsatt kostar samhället i snitt ca 400 000 Kronor per år(Det finns undersökningar som pekar på betydligt högre siffror och kan så klar variera från land till land, men låt oss heller ligga i nederkant). Grekland har ungefär samma befolkningsmängd som Sverige. Säg att arbetskraften är ungefär 5 miljoner personer, med ett utanförskapet på ca 25%(Ungefär som Sveriges utanförskap under 1990 talet).
   Inkomster till staten per år med 350 000 nya jobb = 22,7 miljarder
   Kostnad för staten med 25% i utanförskap per år = 5 miljoner * 0,25 = 1 250 000. 1 250 000 * 400 000 = 500 miljarder kronor per år.
   Kostnad för staten med 15% i utanförskap per år = 5 miljoner * 0,15 = 750 000. 750 000 * 400 000 = 300 miljarder kronor per år

   Minskade statliga utgifter med 10% lägre utanförskap per år = 200 miljarder kronor.
   Ökade statsintäkter med 350 000 nya jobb per år = 22,7 miljarder kronor.

   Här har du den ekonomiska skillnaden mellan Grekland och Sverige de senaste 8 åren. Säg att 4 av dessa åtta år verkligen har sett ut ungefär så som mina beräkningar i Sverige. Alltså 4 * 222, 7 = 890,8 miljarder kronor. Antagligen ungefär samma summa som Grekland lånade under samma 8 års period…

   https://www.skandia.se/hem/Om-Skandia/Socialt-ansvar1/Samhallsengagemang/Utanforskapets-pris/

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • För det första vilka räknas in i utanförskapet.
    Hur har man kommit fram till summan 400000 per år.
    På vilka grund kan man jämföra Sverige med Grekland som har så olika förutsättningar.
    Vad skall vänstern rasera i Sverige?
    Vad har byggts i Sverige under dessa 8 förlorade år?
    Vilka är de gamla fotspåren?
    Vilken valfrihet?
    Överskottsmålet är väl enligt de flesta Nationslekonomer om jag förstått rätt överspelat.
    Menar du verkligen att om vanligt folk får det bättre så är dom förslavade? Tror du verkligen att man är mer kreativ om man svälter?
    Svenska skolan har redan tappat kontrollen detta skedde under 8år av borgerligt styre?
    Äh, jag ger mig nu, det finns mer men jag orkar inte tänka på allt som blivit sämre under 8 år.

 2. Jag repeterar Christers upplysning för dig Roger:

  1 Grekland var inte kvalificerade för EMU enligt EMUs egna regelverk.

  2. För att komma med trixades det med statestik inför EMU inträdet vilket sågs mellan fingrarna av de blivande EMU medlemsstaterna.

  3. Finansbubblan i USA som körde massor av banker till ruinens brant, vilket innebar att skattebetalarna fick rycka in och rädda dom återigen.
  Så vad är slutsatsen! Det var inte vänsterpolitik som drev Grekland till ruinens brant utan som vanligt ren och skär Kapitalism.

  Tillägg:

  Det är inte bara Grekland som kommer komma till ruinens brant. Även Sverige och resten av Europa kommer obönhörligen hamna där. Anledningen är det inbyggda systemfelet i dagens penningpolitik. Ränta-på-ränta. När krediter skapas är aldrig kostnaden för krediterna inräknade (räntan) och genom det krävs det hela tiden växande skulder, annars brakar systemet. Nu är världen skuldmättad, tillväxten klarar inte av att axla mer och fler skulder. Detta vägrar Roger att förstå och därför finns det bara ett möjligt slut på denna tillställning. Om manus nu inte skrivs om och ett annat penningsystem kommer till. (vilket jag är övertygad kommer men först måste vi köra detta i skiten)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: