Guld och rödgröna skogar


Carl Bildt myntade uttrycket. Idag har Sveriges befolkning fått lära vad rödgrön röra betyder i praktiken. Kriserna avlöser varandra och staplas på hög. Den rödgröna samarbetsregeringen började att göra ovän med Sveriges riksdag till den grad att Sverige kastades in i en regeringskris. Sen fortsatte den rödgröna röran med att godkänna en terrorist organisation som en stat. Vallöften om förbättringar av den Svenska skolan kokas ner till rekommendationer. Sveriges utrikesminister stoppas att tala. Det har antagligen aldrig tidigare inträffat.

Den rödgröna röran gick till val 2014 med en slogan, typ, Sverige kan bättre. Då var det miljöpartiet och socialdemokraterna som var för sig gick till val. Men det var uppenbart att en rödgrön samling skulle vrida Sverige åt vänster med stöd av vänsterpartiet vid en eventuell valseger. Valfrihet skulle beskäras, jobb skulle äventyras, statsfinanserna skulle dräneras, välfärden skulle bantas och företag, kapital, nya jobb skulle fly landet. Vad var det då den rödgröna röran tänkte sig kunna tillföra Sverige så att landet blir bättre?

Den rödgröna röra förfäras över att vinster välfärden försvinner ut ur landet. Men nu är problemet att kapitalet inte vill komma in i landet.

Att lova guld och gröna skogar till alla förpliktigar. Faktum är att den rödgröna röran försatt Sverige i stando. Inget händer. Den rödgröna röran är inte ens en röra, utan bara rast och vila. Det är precis så den rödgröna politiken förändrar Sverige. De få förändringarna som är utförda gynnar den som vilar. Bidrag höjs och skatter höjs för dem som vill jobba. Hur skall man då tolka de rödgrönas valslogan från 2014?

På vilket sätt blir Sverige bättre av färre nya jobb och nedskärningar i välfärden? Vad blir bättre?

Det enkla svaret är INGET.

Den rödgröna röran är ett dåligt inkompetent skämt. Kort sagt en skam för Sverige. Sverige är verkligen värt något bättre. Som läget är nu blir det inte svårt att hitta något sådant..

 

3 svar

  1. Vad är alternativet till den rödgröna röran? Väljarna röstade som bekant bort regimen Reinfeldt som i sin tur lämnade allt och drog. Det var visst den där om ”tid för ansvar”… :p

    Alliansen består av en partiledare med förflutet i sekten Livets Ord. En nyliberal som tillber den osynliga handen. En avdankad major som inte gjort ett rätt under åtta år vid makten samt en partiledare som fortsätter gå i sin föregångares fotspår som när allt kommer omkring gjorde ett katastrofval vars parti sjönk med nästan åtta procent. Menar du att den alliansen är Sveriges framtid?

    • JA 🙂

      • Vi får se vad det blir i kommande val. Ser att rassenassepartiet SD ökar till 16 procent i den senaste undersökningen. Det är mer bekymmersamt än rödgröna röror och sektledare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: