Jimmie Åkesson


Att bara få finnas till. Att vara precis så som man är. Att få känna oändlig tillhörighet och kärlek. Bli välkomnad med alla fel, brister, sjukdomar och olikheter.

Skrivande bär inte på en tro på en stor Gud. Men om det finns en Gud skulle det kunna tänkas att dennes arbetsmetoder går ut på att låta oss vanliga dödliga få smaka på vår egen moral. Gud vill visa för oss att det bara finns en moral och den är lyft över vårt lilla ynkliga förstånd. När vi vanliga små människor försöker oss på att agera s.k. moralpoliser tar Gud fram sin makt. Mäter ut sitt rättmätiga straff och vänder moralen emot oss.

Nu är det Jimmie Åkesson som befinner sig på okänd mark. Han ber om att få bli accepterad med sin sjukdom inkluderat. Han hoppas få slippa kalla handen. Han vill inte bli utpetad. Han ber om att få känna och uppleva tillhörighet som den individ han idag är.

Frågan är om Jimmie är medveten om sitt agerande fullt ut. Är han beredd att mjukna i sina politiska ställningstaganden? Kan han fortsatta att ställa människor emot varandra, när han själv ber om förståelse för sin egen individ?

Om det nu är så att depressionen inte tärt allt för mycket på Jimmies sunda förnuft, bör detta vara en fråga som håller honom vaken om natten. Eller är det så att dessa dilemman är sjukdomens källa?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: