Decemberöverenskommelsens legitimitet


Efter att bevittnat vänsterpartiets budgetförslag, finns orsak att överväga Decemberöverenskommelsen. Den huvudlösa socialismen är gränslös. Helt utan långsiktigt ansvar för Sverige. Den typen av politik kommer mycket snabbt att sänka Sverige.

Idag finns resurser att fördela. Vid varje förhandling där vänsterpartiet vinner mark, skapas det bara ett nytt budgethål. I bästa fall kan reformerna leva i två-tre år utan en effektiv jobbpolitik. Sen är pengarna slut.

Vi som minns den hemska tid då Göran Persson under 1990 talet drev landet i sank, med precis samma budgetpolitik som presenteras av vänsterpartiet. Det vandrar kalla kårar längs ryggraden.

Att ta ansvar för att Sverige skall kunna regeras är ädelt. Men frågan är om det är smart. Moderaterna bör var det parti som tar långsiktigt ansvar för Sverige. Moderaterna skall stå upp när landets ekonomi och välfärd angrips av ansvarslösa vänsterkrafter.

Att stå upp för sin sak i motvind är nästan undantagslöst positivt när vindarna vänder. Det är inte Moderaterna sak att understödja Stefan Löfvéns oförmåga att förhandla i Sveriges Riksdag.

Alla borgerliga partier är överens om att integrationen behöver en översyn. Det finns dessutom ett folkligt stöd som pekar på att integrationen måste bli bättre. Sannolikt kommer inte Sverigedemokraterna att fälla en borgerlig budget som tar ett ordentligt grepp om Sveriges integration.

Vänsterpartiet är ett mycket litet politiskt parti. Sex-sju procent av valmanskåren tycker deras politik är värd att lägga sin röst på. Att partiet dessutom vilar på rötter som gräver ända ned till kommunismen är djupt oroande. All extremism är oroväckande. Vänsterpartiets politik kan kanske kallas ”social extremism utan verklighetsförankring”.

Vi moderater skall alltid stå upp för en långsiktig välfärd, en arbetsmarknad där alla deltar, god ekonomi, lånsiktighet, allas rätt till frihet, valfrihet, trygghet och humanism.

Ett svar

  1. Nu är jag inte för den rödgröna röran men exakt hur stort var budgetunderskottet 2014, när regimen Reinfeldt satt vid makten? Jo 72 miljarder kronor. Sverige gick alltså back även med den blåbruna sörjan. Varför vill du tillbaka till den tiden Roger? Är det inte dags att börja försöka tänka nytt, bortom höger/vänsterparadigmet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: