Återställaren


Den förhärdade alkoholisten som är på väg att bli nykter. Men en återställare på morgonen gör att ruset återigen stiger i kroppen. Dessa ord kan mycket väl beskriva Sveriges utveckling de senaste 8 åren. Välfärdsnationen Sverige var på väg att nyktra till. Tog fram samhällets verkliga utmaningar och började agerar rationellt. Gjorde välfärdssatsningar långsiktiga. Ingen skulle lämnas utanför, alla skulle få chansen att delta i samhällsbygget.

Det som nu sker är att Sverige återigen träder in i ett rödgrönt rus. Rödgröna återställare försänker nationen i något som bäst kan liknas vid alkoholistens villfarelser. Lämnar det rationella tänkande. Agerar osolidariskt. Lämnar logik och incitament som bygger långsiktig välfärd. Övergår till kortsiktig populism. Missleder väljare att tro på rödgrönt svammel och skrönor. Försöker framstå som om det är vetenskap och vedertagen fakta som ligger till grund, när det i själva verket är egensnickrat hopkok som används i syfte att passa in i den rödgröna ideologin.

Återigen skall människor slås ut ur samhället. Arbetslöshets statiskt skall redigeras. Det skall bli dyrare att jobba. Löner kommer att sänkas. Statskassan kommer att tömmas. Det blir färre pengar till välfärd. Miljön kommer att bli sämre. Kort sagt alla blir förlorare.

Det rödgröna röran kommer att sänka Sveriges konkurrenskraft. Färre kommer att ha ett jobb att gå till. Fler kommer behöva den högra A-kassan. Det går att utlova 100% höjd A-kassa. Men finns inga pengar att betala ut A-kassa med, är det en klen tröst att regeringen beslutar om höjd A-kassa. Förr eller senare tar pengarna slut. När pengarna tar slut denna gång, är det inte sannolikt att det räcker med skönmålad arbetslös-hetstatisk, för att kreditgivarna skall gå med på höjda lån, i syfte att kunna täta såren i den blödande statskassan. Antagligen är det så att Grekland utnyttjat denna möjlighet allt för många gånger. Skall kreditgivarna kunna luras denna gång, måste nog Magdalena Andersson använda sin kvinnliga charm på ett sätt som huvudsakligen sker på Malmskillnadsgatan.

6 svar

 1. ”Skall kreditgivarna kunna luras denna gång, måste nog Magdalena Andersson använda sin kvinnliga charm på ett sätt som huvudsakligen sker på Malmskillnadsgatan”

  Du bevisar gång på gång vilket manschauvinistiskt gubbslem du är. Du pratar vackert om feminism och genus och en massa strunt men när det kommer till verkligheten är du faktiskt…vidrig. Du likställer alltså Sveriges finansminister med en hora. Jeez. Skärp dig!!

  • Hej Peter
   Visst att du skulle reagera på just detta, tänkte faktiskt på det när jag skrev. Oavsett kön är min åsikt fullt fast. Hade finansministern hetat Magnus Andersson ändrar det just ingenting. Det är inte könet jag kritiserar, det förståndet…

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Bra att du erkänner att du har en vriden syn på människor oavsett kön och att du förminskar människor på ett sätt som visar vad du själv är för en sorts person. Du går från klarhet till klarhet i det fallet.

   • Hej Peter
    Sagt av en man som inom kort väntar sig Jordens undergång. Eurons fall. Ekonomisk kollaps. Jag är tydligen inte den ende som går från klarhet till klarhet. 🙂

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Din kommentar är lika korkad som du är själv. Jag har aldrig påtalat jordens undergång. Det är du som påstår det, vilket visar att du är fullständigt oförmögen att lyssna på någon annan röst än din egen.

  Vad gäller den ekonomiska kollapsen är den ofrånkomlig. Det inbyggda systemfelet i penningsystemet (ränta på ränta) kommer få nuvarande system i kollaps. Det finns inget som kan hindra det utfallet.

  Med balkar i båda ögonen ser du inte, och förstår inte hur saker och ting hänger ihop.

  • Hej Peter
   Övriga kommentarer är överflödiga. Jag lägger mig platt inför överheten. Via några få ord har du både dementerat och bekräftat din hållning. Imponerande 🙂

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: