Hur och var skall de nya jobben växa fram


När den rödgröna röran nu rustar landet för en anstormning nya arbetslösa Svenskar, uppstår många intressanta frågor.

Den stora frågan är som följer; Varför det är viktigare att rusta ett land för en växande arbetslöshet, än att se till att utverka en politik där det växer fram nya jobb?

Alliansen skapade jobblinjen. Det skapade 350 000 nya jobb. De rödgröna vill höja skatter för dem som jobbar, satsar mer pengar på A-kassan. Hur många nya jobb som kommer att skapas till följd av denna satsning återstår att se?

Men åter till det där med jobbskapande politik. Att sikta mot ett mål är antagligen det första en god skytt måste lära sig. Men långt i från alla som siktar mot ett mål träffar ett sådant. Men den skytt som i sin inre värld säger sig sikta mot ett mål, när geväret i själva verket pekar mot något helt annat är dömd att misslyckas.

Stefan Löfvén och de rödgröna vill att Sverige skall ha Europas lägsta arbetslöshet 2020. Om det nu är så? Varför då satsa stora resurser på åtgärder som rustar landet för en växande arbetslöshet?

Hade Stefan Löfvéns ord och handling vandrat hand i hand, borde resurser riktas för att kunna understödja en växande arbetskraft. Inte som nu en växande arbetslöshet.

Sen kommer nästa fråga. Hur skall utbildning kunna riktas så att utanförsatta kan inträda i samhället? Vilken typ av utbildning kan vägleda dem som befinner sig längt bort från arbetsmarknaden till ett jobb? Eller är det så att utanförskap återigen skall bli ett normaltillstånd för 25% av den Svenska arbetskraften?

Det är lätt att förstå att Socialdemokraterna inte längre utger sig för att vara ett arbetarparti, utan i stället namnger partiet som framtidspartiet. Ett parti som driver en politik där arbetslöshet förväntas, som inte har ett enda förslag som kan skapa ett arbetsmarknadsklimat, där alla skall vara med och bidra till välfärdsbygget är inget annat än ett arbetslöshetsparti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: