Hur blir dyrare jobb fler jobb?


De rödgröna säger att det blir fler jobb när det blir dyrare att jobba. De rödgröna säger sig ha en metod, där dyrare jobb blir fler jobb. Detta påstående har enligt de rödgröna validitet i från vetenskapen. Den undersökning som påvisar samband mellan dyrare jobb och minskande arbetslöshet skulle vara spännande att få ta del av.

Om det nu är så att dyrare jobb och fler bidrag skapar nya jobb, varför växte då utanförskapet, och arbetslösheten var tvungen att gömmas i statisk, förra gången landet styrdes av de rödgröna?

Sanningen är den att arbetslöshet och sysselsättning påverkas negativt när det blir dyrare att jobba. Det finns ingen vetenskaplig validitet som påvisar samband mellan dyrare jobb och fallande arbetslöshet, i annat fall än en negativ sådan. Här vill skrivande gärna bli överbevisad.

Det effektivaste ur alla perspektiv är när drivkrafterna att vara aktiv på arbetsmarknaden ökar och positivt stimuleras. Det skapar en positiv samhällsnurra, som öppnar nya dörrar för fler att vara delaktig i samhällsbygget. Det motverkar utanförskap och sociala utmaningar. Det förebygger och motverkar fattigdom. Det är positivt för folkhälsan. Det motverkar svarta jobb och svarta pengar. Det är positivt för statskassan. Det är positivt för välfärden. Kort sagt alla blir vinnare.

Nu är tiden kommen där de rödgröna behöver visa den undersökning som påvisar sambandet mellan dyrare jobb och fler jobb..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: