Uteslutande SDU


Sök din herre, annars söker herren dig. Låter kanske som ett Bibel citat. Men det handlar inte om Bibeln. Det handlar om vilsna ungdomar som hamnar i klorna på extrema politiska organisationer. Vad som fick Gustav Kasselstrand att ansluta sig till SDU vet skrivande ingenting om. Men låt säga att Gustav Kasselstrand i likhet med alla andra vilsna tonåringar söker en identitet. Han finner den i SDU.

Oskyldigt, nästan lite rörande. Det brukar sägas, finns där rök så är elden inte långt borta. Frågan som är intressant, men sällan ställd, är varför Gustav Kasselstrand inte blev ordförande i LUF.

Vad som rör sig i unge Gustav Kasselstrands medvetande är hans ensak. Men att bli utesluten ur Sverigedemokraterna är en prestation i sig. Ett parti som samlar knäppgökar i parti och minut utesluter Gustav Kasselstrand. En maktkamp säger vissa. Men sanningen är antagligen långt mer frapperande än så.

Efter att tagit del av Gustav Kasselstrands resa in i sitt politiska uppvaknande uppenbarar sig en ung aktivist. En höger extremist. Han är inte en ulv i fårakläder. Han är en osminkad ulv. Han låter ingen sväva i ovisshet. Han står för den politiska inriktning som Sverigedemokraterna med näbbar och klor försöker tvätta bort.

Gustav Kasselstrand personifierar Sverigedemokraternas smutsiga nazist-buk. Uteslutningen av Gustav Kasselstrand kan mycket väl vara början till en öppet ideologiskt blodbad inom Sverigedemokraterna. Inom partiet finns mycket lite förståelse för mittenorienteringen. De väljare som idag väljer att rösta på SD, röstar inte i huvudsak på ett mittenparti. Man röstar på ett parti som ligger långt ut åt höger. Att SD idag vinner framgång beror till huvudsak på att partiet vinner gehör för klassiska konservativa värderingar. Men den sida som partiet vill tvätta bort är något helt annat. På denna sida finns personer som Gustav Kasselstrand.

Att personer som Gustav Kasselstrand kan rekryteras till SDU beror till stor del på ungdomars vilsenhet. En med-löpande vuxenvärld som inte reagerar, eller i värsta fall en vuxenvärld som är ovetande eller bara passiv.

Alla människor skall ha frihet att utvecklas på bästa tänkbara sätt, utifrån bästa tänkbara förmåga och förutsättningar. Politik skall bygga på frihet. Men vad händer när politiken uppträder på ett sätt så att friheten hotas? Vad händer med ett samhälle om politiker likt Gustav Kasselstrand får verkligt inflytande?

Frågor som dagens människor inte skall vara rädda för att bli drabbade av…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: