Vad representerar första maj?


Röda banderoller med slogans typ, Broderskap, rättvisa och jämlikhet, eller varför inte klassikerna; ropen skalla jobb till alla. Hur står det egentligen till med den saken idag? Hur står det till med den s.k. arbetarrörelsen?

Vänstern och socialdemokraterna har beslagtagit Första maj. Gjort dagen till sin utifrån i stort sett inga som helst meriter. Med några få undantag regerade socialdemokraterna Sverige under hela 1900 talet. Fick alla jämlikhet, fik alla jobb etc.

2006 när borgarna tog över makten befann sig var femte Svensk i utanförskap. Räknar man om arbetslöshets-statistiken så som den idag räknas, var arbetslösheten utöver det växande utanförskapet då ca 8%. Det var inte alls så att människor inte jobbade, men många som jobbade tvingades att jobba svart beroende på ett allt för högt skattetryck. Räknas effekterna in från den tidens svarta sektor, är det fullt möjligt att arbetslösheten i realiteten var ca 10-12%. Alltså, arbetande invånare som inte belastar arbetslöshetsstatistiken som inte betalar skatt.

Idag sitter samma socialdemokrater (Visserligen nya namn) vid makten. Det utövas klassisk vänsterpolitik. En politik som vi idag vet kommer att kosta jobbet för minst 100 000 människor. Det kommer att skapas färre nya jobb, det är ett faktum.

På vilket sätt kan Första maj talaren fläta in dessa sanningar i sitt tal? Det är inte utan att man känner talskrivarens oro.

Inledningen känns bekväm; Kära bröder och systrar. Nu sitter vi återigen vid makten (Elegant inledning) ”Konstpaus, invänta applåder”. Med den politik vi nu för kommer vi återigen få uppleva ett växande utanförskap ”Andningspaus”. Redan i vår första budget räknar vi med att minst 100 000 kommer att minsta sina jobb ”Invänta applåd”. Med den politik vi nu skall föra kan redan 2018, så många som 10-12% av den arbetsföra befolkningen befinna sig i arbetslöshet. Inte nog med det, vår politik kommer att skapa en stor svart arbetsmarknad ”Andningspaus”. Kära åhörare, med vår politik kommer vi att göra bostadsbyggande krångligare. Nu när ändå så många kommer att vara arbetslösa blir efterfrågan på bostäder lägre ” Paus”. Till följd att färre kommer att söka sig ut på arbetsmarknaden, behöver vi inte bygga så många bostäder.  ”Invänta applåd”. Vänner, nu har vi makten, makten att förändra. Vi vill se färre jobb, färre bostäder, färre nya företag, vi behöver inte så mycket pengar till välfärd, vi har så det räcker ”Andningspaus”. Vi ser till att de få företag som mot förmodan väljer att stanna kvar i landet får betala den lilla välfärd som blir kvar. Vår politik skall se till att de få som faktiskt jobbar skall försörja det växande utanförskapet, det våra solidariska strävanden. Det är vad som gör oss till äkta socialdemokrater ”Invänta applåd”.

Som sagt, en talskrivares mardröm. Det är kanske tur att Första maj tal inte genomförs under ed.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: