Jimme Åkessons bruna hyckleri


Historien är ett avtryck som aldrig går att sudda ut. När man idag hör en självgod Jimmie Åkesson sommartala i Almedalen om s.k. mjuka värden i politiken, är det ekon från gamla tider kommer upp till ytan. Tider då vi frihetsälskare tog striden mot Nazister, Socialister och Kommunister. Idag är det tydligen många som glömt historien. Återigen ser vi inget ont anandes människor stå och applådera inför bruna krafter. Återigen utropas ofrihetens bruna mantran. Som om inget hänt de senaste 80 åren.

Den finns idag många människor som förfärade ställer sig frågan hur de bruna krafterna kunde ta makten i Tyskland. Man står helt oförstående inför förintelsens alla ohyggliga hemskheter. Det är vad som händer när människor lägger ner sin frihetskamp, väljer att låta de bruna krafterna härja fritt. Det är vad som händer när liberala krafter tappar anhängare. Det är vad som händer när humanism och människovärde tillåts degraderas.

2 svar

  1. Du ställer frågan men kan tydligen inte ge något svar.
    Kan det möjligen vara så att SD:s framgångar beror på tidigare regimers misslyckade politik? Varför skulle väljare annars lockas till SD?

    I riksdagsvalet 2006 fick SD 2,93 procent av rösterna. I Valet 2014 fick SD 12,86 procent. En ökning med 9,93 procent och det under regimen Reinfeldt. Idag går SD enligt opinionsundersökningar upp mot 20 procent!

    Du nämner att Åkesson är självgod. Det håller jag med dig om. Jag tycker också att de andra rumsrena(?)partierna är minst lika självgoda, om inte än mer självgoda, som inte lyckats med att manövrera ut Jimmie och hans rassenassekompisar med argument mot att rösta på SD, men framförallt att föra en politik som väljarna känner förtroende för.

  2. Intressanta kullerbyttor du håller på med. Hur var det nu, var det inte du som ansåg att det egentligen var en borgerlig majoritet i Riksdagen och därför borde DÖ skrotas och Alliansen skulle regera med SD som stödparti för det hade fungerat så bra tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: