Tsipras vilja att genomföra reformer ???


Varför Grekerna till varje pris måste räddas börjar allt med framstå som en gåta. Grekerna valde bort en ljus framtid när Alexis Tsipras installerades som premiärminister. Ett folk som i ett demokratiskt val väljer en kommunist som sin ledare bör stå för konsekvenserna.

Alexis Tsipras och dennes vänsterparti Syriza tog sig till makten genom att lova Grekerna guld och gröna skogar. Han valde att avsiktligt vända sunt förnuft ryggen och hängav sig åt vänsterpopulismens verklighetsflykt. I en tid då Grekland befinner sig en mycket djup ekonomisk kris.

Grekerna har sagt sitt. Nu återstår att möta verkligheten med en kommunist vid rodret. Sällan har väl metaforen ”Ur askan in i elden” passat bättre att beskriva Grekernas situation?

 

Ett svar

  1. Allt sedan eurokrisens början har samtliga euro och EU-länder ökat sin statsskuld. De flesta lever i dag inte ens upp till de konvergenskriterier som satts upp för euro-zonen, vilka säger att statsskulden inte får överskrida 60% av BNP. I genomsnitt ligger siffran för euro-länderna på 92.9%. Frankrike ligger en bra bit över snitt och inte ens Tyskland (74,4%) uppfyller i dag konvergenskriterierna.

    Apropå att greker är lata och lever över sina tillgångar.

    Vi är alla greker nu…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: