Nationalsocialismens nya kläder


Efter andra Världskrigets hemska fasor, blev i huvudsak en politisk ideologi bannlyst. Nazismen eller Nationalsocialismen, som då agerade skyddsmantel åt hemskheter som rasism, rasbiologi, islamofobi, antisemitism och främlingsfientlighet skulle aldrig mera uppstå. Nazismen dolde sina hemska verkliga avsikter bakom nationalism och avsikten att skapa en stark nationell identitet och sammanhållning. Ett stolt land med ett starkt, friskt, enhetligt, enat folk.

Oönskade inslag i befolkningen betackades. Invandrare, judar, svarta, homosexulla, sjuka, handikappade, arbetslösa etc, skulle inte göra sig besvar. Det skulle skapas lyckliga, friska övermänniskor som levde i ett paradis av harmoni och oändlig lycka. En stor ledare skulle placeras på toppen, över alla dessa övermänniskor (Hur nu det kan vara möjligt??).

Nåväl, när man utrycker sig på detta sätt låter det kanske naivt i överkant. Vem skulle ens komma på tanken att stödja dessa tankar idag.

Men så läser man första raden i Sverigedemokraternas stadgar;

”Sverigedemokraternas syfte är att värna det svenska folkets och den svenska nationens bestånd.”

I paragraf 3 i samma stadgar finner man att organisationen Fädernas kyrka är en del av Sverigedemokraterna.

Historien om Fädernas kyrka är ett intressant kapitel i Sverigedemokraternas utveckling. Allt börjar med en psalm skriven av A J Eklund 1909. Psalmen är en nationalistisk hälsning till Sverige och Svenskarna. Den ansågs vara så pass extremt nationalistisk att den vid 1986 års kyrkomöte inte antogs i den Svenska psalmboken.

Men så i kyrkovalet 2001 får Sverigedemokraterna två mandat. Stärkta av denna framgång beslutas så att starta ”Förbundet Fädernas kyrka”. Förbundet fädernas kyrka har som ett av många syfte att psalmen ”Fädernas kyrka” återigen införs i den Svenska psalmboken.

Att det är här Sverigedemokraternas ideologiska hemvist vilar, borde vara uppenbart för alla som följt partiets utveckling de senaste 10 åren. Idag har alltså Sverige ett stort politiskt parti som uppenbart har sina rötter i Nationalsocialismen.

Att partiet dessutom rekryterat sina flesta sympatisörer genöm att ställa olika folkgrupper mot varandra, ser ner på männiksor med en annan nationlitet än den Svenska, ger kalla rysningar längs ryggraden. Återigen spirar nationalismen ur sin sämsta tänkbara källa. Nämligen den där Nationalism används på ett sätt som ställer människor mot varandra. Det är i princip så alla krig tar sin början. Det är så allt ont tar sin början, när någon tycker sig vara bättre än någon annan.. osv.. osv..

2 svar

  1. Tänk dig följande fantasiscenario: 2018 får SD 20 procent och blir riksdagens största parti. Enligt praxis väljs talmannen ur det största partiet. Talmannen skall sedan föreslå riksdagen en regeringsbildare.
    Björn Söder kör en sondering hos partiernas gruppledare. Därefter sätter sig Söder och Åkesson och analyserar. Det viktiga är inte att Åkesson blir accepterad av riksdagen – det viktiga är att ingen majoritet röstar emot. Den biffen klarar de slipade herrarna. Resultatet blir att Jimmy Åkesson leder en minoritetsregering och får enligt tidigare överenskommelser igenom sin budget.

    Innan dess har SD firat sin valframgång med en pampig och välregisserad fest för hela Sverige i Globen.

    Men problemet är Socialdemokraternas. Det var de som fick igenom RF74 med all makt hos statsministern och med den märkliga regeringsbildningen. Hinner riksdagen ändra på detta???

  2. Det kanske inte blir Globen utan Stadshuset festen hålls i, med prinsesstårta och choklad som på julgransplundringarna i min barndom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: