(S)kammens (D)ogmatism


Idag flyr människor från krig och elände, samtidigt som Jimmie Åkesson håller sommartal ackompanjerad av ”Vit makt” musik. Vi ser redan idag vad som händer med ett samhälle, när politiska strömningar och politiker likt Jimmie Åkesson och dennes Sverigedemokrater får makt och inflytande. Gud förbjuder.

Ungern har redan börjat bygga murar. Det är snabbt marscherat. Det är bara ett par år sedan det spelades rasistisk musik på gator och torg i detta land. Idag går det snabbare mellan tankar och handlingar.

Det kommer en tid då de som idag spelar ”Vit makt” musik ställs vid skampålen. Det är bara en tidsfråga. Enklast hade såklart varit att låta Jimmie Åkesson och dennes anhängare slippa dessa upplevelser. Få dem att redan idag öppna sina hjärtan och bjuda på sin medmänsklighet. Men Jimmie och dennes anhängare har redan hatets gift i sitt blod, så det lär inte bli enkelt. Det är inte lätt att få hatets anhängare att känna medmänsklighet. Vanligtvis måste det gå så långt att hatets anhängare får smaka på sin egen medicin.

Men under allt detta finns en vardag. Finns det verkligen föräldrar idag som låter sina barn formas i en samhällsmiljö, där rasism och nazism är accepterade inslag? Visserligen kämpar dagens Sverigedemokrater för att framstå som rumsrena. Men den som bara har minsta lilla skolning i politisk ideologi, borde känna stanken från nazism och rasism när de s.k. Sverigedemokraterna framför sin politik.

Det finns orsak att s.a.s. ”Tänka till” när ofrihetens profeter framför sin retorik. Vad det är i ofrihetens retorik som lockar vuxna människor, är och förblir en gåta för skrivande. Men tydligen finns där något som lockar. Men mest sannolikt handlar det om masspsykos.

Är det så att man känner sig osäker inför en politisk ideologi. Enklast är att ta del av politikens ideologi. Känns det sen rätt att delge en förenklad version av denna ideologi inför ett barn som är mellan 8-10 år gammal, då är det antagligen en ideologi som bygger på medmänsklighet, frihet och humanism.

Ett svar

  1. Nu öppnar Fredde sitt hjärta för sin nya flickvän istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: