Nya Tider!


Det är med bubblande känslor som bloggandet tar sin början, så här i tider av Moderaternas partistämma i Karlstad. Måste börja med att berömma partisekreterare Tobés tal. Det var faktiskt länge sedan ett sådant ideologiskt laddat tal framförts av en ledande Moderat. Bra, starkt och modigt gjort av dig Tomas..

Skrivande tar till sig av Tomas tal på ett sådant sätt att det nu stundar nya Moderata tider. Reinfeldt och Borg-nostalgin är underbar att vältra sig i, men nu stundar en tid med ny Nymoderat politik som tar sig an framtidens alla utmaningar.

Det finns idag många tomrum i Svensk politik som måste fyllas med Moderata initiativ. Men först måste Sverige få en politik som klarar av att skapa förutsättningar så att jobben skall kunna växa fram. Men en sådan politik följer automatiskt lösningar till många av dagens stora och ofta kluriga samhällsutmaningar. Med en snabb och effektiv integrationsprocess blir dagens nyanlända Svenska medborgare välkomna tillskott i det glesbefolkade Sverige. En chans som Sverige inte har råd att misslyckas med. Med en storslagen moderat politik finns inga hinder, bara möjligheter..

Det är moderaternas uppgift att hjälpa alla nyanlända att känna sig fria att skapa sina liv efter bästa tänkbara förut-sättningar. Moderaterna behöver införa ny energi i integrationsdebatten. Något som står upp mot SD-retoriken. Börja med att införa hederlighet i denna debatt som smutsats ner av floskler som sammankopplar kostnader för välfärd och kostnader för integration. Det behövs en debatt som gör gällande att Sverige och Svenskarna skall vara stolta över att så många väljer detta land framför andra länder. Att så många nya människor väljer att leva sina liv som samhällsbyggare i Sverige. Påtala alla nya och positiva möjligheter allt detta öppnar för framtiden. Sverige borde sätta upp banderoller vid alla gränsstationer där det står ”Välkomna in till det Svenska samhällsbygget”. Men då behövs såklart moderat jobbpolitik…

7 svar

 1. Månne det nya namnet på Moderaterna blir Nya nya Moderaterna;).
  Integrationen i Sverige har hittills varit under all kritik, och det under borgerligt styre, vad krävs för att det skall funka bättre? Knappast att fortsätta som hittills med skattelättnader för dom redan rika.

 2. De senaste 20 årens integrationspolitik är ett fullständigt misslyckande.
  Såväl socialistiska som borgerliga regimer har mycket att stå till svars för. Nu har vi ett rasistiskt parti med rötter i nazism som är på väg att bli största parti i Sveriges beslutande församling. Bedrövligt.

  • Hej Peter
   Att förbanna djävulen är det samma som att släppa in den samma. Nu står Sverige inför nya utmaningar. Nu gäller det att välja mellan kris eller möjlighet.. Ska bli spännande att läsa din vänstertolkning av detta svar 🙂

   Hälsningar
   Roger Södervall

 3. Om du har bubblande känslor för pastor Tobé, så var försiktig. Säg till dig själv att alla dina ställningstagande skall bygga på förnuft och verklighet. Visserligen är allas vårt förnuft bräckligt och verkligheten svårfångad – men ändå – gör det bästa för att fånga förnuftet och verkligheten.

  Så skriver du: ”Börja med att införa hederlighet i denna debatt” Och jag tror att du syftar något på SD:s negativa reklamkampanj. Du vill ha parollen: ”Välkomna in till det Svenska samhällsbygget”.. SD vill varna för Sverige genom att citera det som vårt politiska etablissemang säger på sina möten som SD inte får vara med på. Det är kommunernas kris – de har nått gränsen för anständigt mottagande. Det är kris i skolan, det är omöjligt att ge primärvård, det finns inget boende – och se på fan – i Trollhätte kommun har Bert Karlsson ordnat flyktingboende på Ursands campingplats men kommunen hävdar kontraktsbrott för kommunen har bara hyrt ut till campingboende inte till flyktingboende. Faktiskt något att förmedla till flyktingar. Alla är uppfylldaa av att Sverige är i kris på väg mot katastrof. Dessutom upprepar Löfven att alla som saknar asylskäl skall avvisas. Löfven borde samtidigt förklara vilken tillämpning av Dublinavtalet som han syftar på.

  Varför skulle det vara ohederligt att meddela detta till sådana som eventuellt siktar på Sverige.

  Kan det vara så, att KD och SD blivit sanningssägarna i svensk politik. Partistämman kan sluta upp på den linjen eller välja att ”ta ansvar”.

  Per Kjellén
  perkjellen.wordpress.com.

  • Hej Kjell
   I grunden en fråga om att möta utmaningar. Jag föredrar frihet, öppenhet, fördomsfri, frihet, drivkrafter och drömmar utifrån rådande verklighet.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Dröm är dröm och saga saga, glömmer det gör blott de svaga.
    Jag tror inte att vi har en chans att kunna integrera alla dessa människor som kommer nu, det är för många och på för kort tid.
    Vi har redan en bostadskris i Sverige och trotts regeringens beslut om att bygga 250 000 nya lägenheter så kommer det behövas minst det dubbla.
    Skolan är i kris och det är brist på lärare, kanske man måste öka klasstorlekarna eller införa skiftgång om alla skall ha samma rätt till utbildning och det vill vi väl.
    Sjukvården går redan på knäna och nu väntas 100 000 tals människor med kanske i vissa fall svåra traumatiska upplevelser.
    Dessutom kommer det att kosta enorma summor och dom måste tas någonstans ifrån.
    Allt detta kommer leda till välfärdssamhällets som vi känner det, till kollaps.

    Ha det
    Christer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: