Håkan Juholt lämnar in


Idag kunde han varit Sveriges statsminister. Håkan Juholt är en övertygad socialist. Kanske t.o.m. en av de få som verkligen förstår denna ideologi fullt ut. Han uppfyller verkligen denna ideologis krav på sina anhängare om att vara renläriga.

Den 26 mars 2011 fick Sverige ta mot detta budskap i ett långt installationstal. Ett installationstal som Socialdemokraterna idag nog helst hade sett som ett relegerat utkast. Men då tilläts Håkan Juholt tala från hjärtat. Han visade hela Sverige sin socialistiska själ. Allt under stående ovationer inför en samlad sosse-elit. Kanske är det så att Håkan Juholt iförd sin för dagen bästa kostym, på bästa sändningstid, genomfört det största politiska magplask en Svensk politiker någonsin mäktat med.

När han nu lämnar in sin avskedsansökan är det med orden; Vill inte bli ihågkommen som den sista Vänstersossen. Detta sker alltså bara 4 år efter att samma person hade för avsikt att återigen sätta vänsterprofil på Sverige. Skrivande kan tycka att Håkan Juholt undkommer allt för enkelt. Faktum är att han borde rullats i tjära och fjädrar. I en tid då Sverige verkligen var på väg i rätt riktning blåste Håkan Juholt liv i en insomnande socialdemokrati. Han må ha häcklats för sin inkompetens. Men nu står Sverige inför allvarliga negativa rödgröna förändringar som kommer att få negativa effekter på nya jobb, företagande, miljö och välfärd.

Men vad återstår av den ideologiska grund där dagens socialdemokrater hämtar sin kraft. Det är väl inte så att Håkan Juholt tar med sig socialismen när han går?

Håkan Juholt är inte den siste vänstersossen. Socialismen är den ideologiska grund där socialdemokraterna vilar. Partiet jobbar vidare utifrån samma ideologi, bara med en skickligare partiledare vid rodret. Vilket i och för sig inte är en merit. Men det finns en risk att många uppfattar Håkan Juholts uttåg som om han även tar med sig socialismen när han går. Det är viktigt att påpeka detta faktum. Stefan Löfvén är smart nog att avhålla sig från ideologiska linjetal i socialismens namn. Men likväl är han anhängare av precis exakt samma ideologi som Håkan Juholt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: