Alla behövs


Rödgrön antijobbpolitik är såklart aldrig önskvärd. Men idag är det djupt olyckligt, för att inte säga ödesmättat ur ett perspektiv som kan skada Sverige lång tid framöver.

Det är idag ett faktum att Alliansens jobbpolitik räddade Sverige, när den djupaste ekonomiska krisen i ”mannaminne” slog till i Europa 2008. Idag står sig Sverige starkt och har möjlighet att agera fristad till 100 000 tals flyende människor.

Här behövs inga djupa samhällekonomiska teorier, för att komma fram till att denna situation inte kan hanteras med rödgröna skattechockar som skapar utanförskap. Det Sverige behöver är precis exakt det motsatta.

Det behövs en jobbpolitik som visar alla nya Svenskar vilka enorma möjligheter detta land har att erbjuda.

Här behövs samma anda som skapade USA. Sverige är de oändliga möjligheternas land. Likheterna är slående. Människor flyr från hopplöshet i förhoppning om ett bättre liv i ett annat land.

Betänk vad som hänt med USA anno 1888 om alla förhoppningsfulla migranter då fick möta Stefan Löfvén och rödgröna marginalskatter på 60%. Det hade säkert inte varit med samma entusiasm som landets nya medborgare då svingat sina hackor och spadar.

Det finns en motsägelse i att som Moderat påkalla strid och kamp. Men nu handlar det inte bara om nya jobb. Nu handlar det om nya Svenskar som behöver nya jobb. En utmaning som är dubbelt Moderat. Nästan samma kittlande känsla och utmaning som kampen för frihet mot socialism, nazism och marxism.

En sann Moderat tar inte strid på gator och torg. En sann Moderat ser till att jobba hårdare för konstruera förutsättningar som skapar och driver. Idag behövs Moderaternas jobbpolitik ovanligt mycket. Nu mer än någonsin behövs ett samhälle där alla behövs..

18 svar

 1. Ja du Roger, så varför fäller inte den så kallade borgerligheten regimen Löfvén? Kan det vara på det viset att den inte törs eller vill? Eller helt enkelt inte kan!

  Europas sämsta regering övertrumfas av en ännu sämre opposition En opposition som är lika levande som en fossil och som inte kan ställa regeringen till svars, inte klarar av att utreda ansvarsförhållandena, inte pressa den framför sig och därmed blir medskyldiga till det vi ser ske runt omkring oss fortsätter.

  • Hej Peter
   Varför utföra ansträngningar med någon som den rödgröna röran ser att klara av på egen hand..:) Det finns faktiskt viktigare saker att göra. Tex fila på jobbpolitiken.. ´

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • ”Fila på jobbpolitiken”

    Du skriver i inlägget att Alliansens jobbpolitik räddade Sverige. Den duger alltså inte längre? Den rödgröna jobbpolitiken är alltså bättre?

   • Hej Peter
    Det beror på avsikten. Utifrån ditt perspektiv är säkert den rödgröna jobbpolitiken bättre. När det handlar om att hindra tillväxt och radera ut nya jobb, försätta människor i utanförskap, då är den rödgröna jobbpolitiken helt enkelt överlägsen.. 🙂

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Jag har inte sagt något om den rödgröna jobbpolitiken! Det är du som förordar alliansens jobbpolitik men tydligen är den inte bättre än den rödgröna för annars skulle väl den så fantastiskt mycket bättre oppositionen fälla sittande regim?

  Eller just det, oppositionen förlorade ju valet stort för lite drygt ett år sedan. Antar att du har förträngt det. Trots att opinonssiffrorna rasar för Löfvén ökar inte väljarstödet för oppositionen. Hur kan det komma sig?

  • Hej Peter
   Jag antar att du läser mina svar. Men hur din tolkning fungerar lämnar en del övrigt att önska. Jag skriver att Moderternas hellre utvecklar sin jobbpolitik än att aktivt fälla Stefan Löfvén. Då det på goda grunder kan antas att han sköter detta av egen kraft.. Kan man vara mera tydlig än så..
   Alltså; Vi moderater vill bli bättre, Stefan Löfvén är så dålig att han ”självfaller”..
   När han faller skall Moderaterna vara laddade till tänderna med en vass jobbpolitik som svarar på samtidens alla utmaningar.
   Önskar du ytterligare förtydliganden? 🙂

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Pjta…att Löfvén inte sitter kvar efter nästa val står klart. Det problematiska är att den svaga och handlingsförlamade oppositionen knappast lär kunna bilda regering med egen majoritet och då får regera med stöd av Sverigedemokraterna. Vilket är fullt logiskt då både Moderaterna och AKB stängt sina hjärtan och KD öppet blivit rasister så det samarbetet lär inte bli så svårt…

   • Hej Peter
    Det är bättre för Sverige med en borgerlig regering med stöd av socialdemokraterna.

    Hälsningar
    Roger Södervall

 3. Håller med. I detta läge som Sverige befinner sig i är det just nu det enda vettiga. Frågan är hur det ska gå till?

 4. Det är lustigt med er Borgare att den enda lösningen på alla världens problem är att minska skatten.
  Men i det skede som Sverige är i just nu med hög efterfrågan på arbetskraft men med en skola som inte kan leverera det som industrin efterfrågar så måste väl ändock även en M ställa sig frågan om skattelättnader i det fallet är det som Sverige mest behöver just nu för att minska arbetslösheten.
  Men jag tror att Ni vill använda flyktingkrisen till att riva upp LAS och pressa ner lönerna, vilket tydligt har framgått med den överenskommelse som gjordes nyligen med S och Mp. Lyssnar man på Industrins förhandlingsgrupp så är det än tydligare att det är målet.
  Vad gäller Regeringens jobbpolitik så har den knappt existerat i mer är ett par månader tack vare det stöd ni fick av SD förra hösten.
  Det var Borgarnas vidlyftiga skattelättnader som ledde till budgetunderskott och för att fixa skolan som kunskapsmässigt sjunker som en sten behövs pengar som nu inte finns och tycker man att vi inte skall driva på underskottet och förbättra skolan, så måste man höja skatten, allt annat är fantasier.
  Ha det
  Christer

  • Hej Christer
   Det är viktigt att anpassa arbetsmarknaden till samtiden. Sverige behöver ökad konkurrenskraft på den globala marknaden för att följa med i utvecklingen. Sverige behöver samtidigt minska utanförskapet. Det i sin tur kan ske om politiken gynnar delatagande framför passivitet. Men det räcker inte. Synen på vad som är ett jobb måste utvecklas så att många nya olika anställningsformer, som svarar på behoven i ett modernt samhälle ser dagens ljus. Det i sin tur kan innebära att skatten på enklare jobb måste sänkas. Kanske betyder det att medelklassen måste vara med och betala kalaset genom högre skatter. Samt att de som vill anstränga sig lite extra skall få lägre skatt. Det skall även gälla dem/de som vill förlägga sitt liv på landsbygden.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • ”Kanske betyder det att medelklassen måste vara med och betala kalaset genom högre skatter.”

    Så det bor en liten smygsocialist i dig ändå Roger. Fniss.

   • Hej Christer
    Någon socialist blir jag aldrig. Men i egenskap av att vara moderat finns alltid en förkärlek till verkligheten.

    Hälsningar
    Roger Södervall

   • Tack Roger! Om jag inte läste fel nu så vill du gynna mig. Kör runt på bystan och rehabiliterar folk Men det är dyrt.Tyvärr går inte bilen på solenergi för annars hade storleken på taket varit inom ramen för Fridolins skattefrihet ( som en normalstor badbassäng eller mindre) Vindkraft funkar ju inte heller när det är uppförsbacke och ingen storm ocg detta får vi vänta på till 2020 http://www.ostrasmaland.se/oskarshamn/nya-e22-kan-bli-elektrisk-betalvag/

   • Vad jag förstår av vad du säger vill du avskaffa den Svenska modellen med kollektivavtal och införa låglönejobb i klass med Thailand vilket om de jobben skall flyttas till Sverige måste göras. För att kunna vara ”mordärn” så måste LAS bort och skatten för lågavlönade med dagslön på ca 50 kronor minska något, medelklassen däremot får ta smällen medans dom så kallade högpresterande skall få lägre skatt. Vad jag tycker om det behöver jag knappast förklara.
    Nåvälann, kan du tala om för mig hur du mäter vilka som är högpresterande, skall det utgå från vilken inkomst man har eller skall det mätas på annat sätt?
    I slutändan kommer det att vara invandrarna som får ta smällen då alla kommer att skylla på dom för att Sverige har blivit ett skitland,hoppas du ursäktar uttrycket.

    Ha det
    Christer

   • Hej Christer
    Jag stödjer en borgerlig politik för nya jobb, minskat utanförskap, ökad välfärd, bättre miljö och starka statsfinanser. Kort och koncist, nöjd med svaret 🙂

    Hälsningar
    Roger Södervall

 5. Så att höja skatter är alltså en del av verkligheten!? Ok, bra då vet vi det. När en moderat höjer skatten är det verklighet. När en socialist gör det är det djävulskap och frånvänd verklighetsförankring. Schizofrent…

  Du som påstår dig vara moderat och är emot alla former av bidrag. Varför stödjer du RUT och ROT?Är inte det bidrag? Har du övergivit tron på den fria marknaden eller är det så att du innerst inne är en liten smygsocialist ändå?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: