Ledarskap – Inte rödgrön röra


Rödgrön röra är alltid ett problem oavsett när den dyker upp. Men dagens rödgröna regering är extra olycklig. En rödgrön röra är alltid ett orosmoment genomen sin existens. I en tid då Europa står inför den största folkvandringen i modern tid finns inget utrymme för fler rödgröna fiaskon. Nu står landet inför avgörande skeenden som kommer att påverka hela Sveriges historia. I dessa tider behövs ett ledarskap som klarar av att ta in situationen och bygga Sverige starkare för framtiden. Då behövs känsla, kunskap och initiativ. Då behövs krafter som förstår hur man vidareutvecklar det fria öppna samhället.

Nu behövs den typen av ledarskap som ingjuter förtroende, klarar av att fatta tuffa beslut samt besitter förmåga att agerar utifrån verkligheten och samtidigt slå vakt om humanismens alla värden.

2008 var det Europas ekonomi som kraschade. Då fanns det moderater vid makten som gjorde det som behövdes. Idag finns nog ingen som inte i huvudsak har två manliga moderater att tacka för 8 riktigt goda år.

Nu ser det ut som om Sverige återigen behöver hjälp från två moderater. Men nu kommer hjälpen ifrån två kvinnor.

Skrivande har läst och följt Elisabeth Svantessons politiska gärning under många år. Det är med djup respekt som skrivande nämner denna politiker. När man sen dessutom följer denna politikers gärningen i talarstolen i Sverige Riksdag, framgår det att här finns djup kunskap och djupa insikter som omfattar samhällets alla utmaningar. Ett stort kunnande som framställs på ett lättbegripligt sätt som alla både förstår och kan relatera till. Med andra ord ett modernt ledarskap.

Det är i svåra tider som stora ledare kliver fram. Vi vet alla Anders Borgs och Fredrik Reinfeldts gärningar för Sverige i svåra tider. Om 10 år skriver denna blogg samma sak om Anna Kinberg-Batra och Elisabeth Svantesson. Var så säker på det…

 

4 svar

 1. Ja du Roger, då krävs det väl att De Nya RasistModeraterna bildar regim tillsammans med SD och KD. Blåbrun rasistsörja alltså.

  Centern lär knappast klara av att regera tillammans med AKB och inte Folkpartiet heller nu när Moderaterna stängt sina hjärtan.

  Reinfeldts&Borgs ”goda gärningar” resulterade i att Moderaterna och Alliansen gjorde ett av sina sämsta val och förlorade regeringsmakten. Svenska folket vill bevisligen inte ha någon allianspolitik.

  • Hej Peter
   Jag antar att du följer händelseutvecklingen. Ovetandes om händelserna i Paris skrev jag inlägget. Det sista Sverige behöver idag är en brun sörja ovanpå det hemska som hände i Paris. Som alltid när det krisar behövs en MODERAT vid rodret, som står upp för öppenhet, frihet, god ordning och demokrati. 2008 klev vi fram. Om det behövs kommer det även att ske 2015. Vi är rustade. Vi har Bettan… 🙂

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Med vilka ska Moderaterna regera med då de knappast lär få mer än 18 procent av rösterna? Med den politiska riktning Moderaterna tagit återstår bara att bilda regim tillsammans med SD och KD. FP och C tar ju öppet avstånd från Moderaternas bruna utspel.

    På vilket sätt står AKB med sitt stängda hjärta för öppenhet?

   • Hej Peter
    Det är nu kampen för frihet och demokrati sker..

    Hälsningar
    Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: