Utanförskap som radikaliserar


Valfärdssamhällets höga trösklar är ett ständigt återkommande tema i denna blogg. Kanske är tiden nu mogen att på allvar bemöta denna utmaning. I den ideologiska debatten talas det om klassklyftor. Men då avses inkomstskillnader mellan människor som är delaktiga i samhället. Men den verkliga klassklyftan är mellan den person som är aktiv i samhället och den person som befinner sig i ett utanförskap.

Det talas nu om hårade tag mot invandring och människor som befinner sig i riskzonen att radikaliseras. Sanningen är den att det moderna Svenska välfärdssamhället är en god rekryteringsgrund. Idag växer utanförskapet. Idag består utanförskapet av ca 1 300 000 Svenskar. En plantskola där det bara är att skörda för Världens att terrororganisationer.

Nu är det dessutom så att Sverige idag har en rödgrön regering som har för avsikt att låta utanförskapet växa. Återigen ser vi nu trösklarna till samhällsdeltagande växa. Rödgröna skattechockar kommer att gynna IS rekryteringsapparat.

En aktiv jobbpolitik som låter fler bli delaktiga i samhället, är den bästa tänkbara försäkringen mot radikalisering.

Det är hög tid att sätta stopp för den rödgröna antijobbpolitiken..

 

 

Ett svar

  1. Floskler. Under Alliansregimens 8 år vid makten hände absolut ingenting i de segregerade områdena i storstädernas förorter där rekryteringen och radikaliseringen sker. Tvärtom ökade utanförskapet i de områdena.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: