Naiva Svenskar


Skillnaden mellan att vara naiv och att tro ”allting gott” om alla människor är hårfin och kräver eftertanke. Landet Sverige har idag en socialdemokratisk statsminister som kallar landets invånare naiva. För att utveckla detta resonemang behövs lite trygghet i form av aforismer från sportens förlovade Värld. Eftersom fotboll (Med tanke på en person som ofta förgyller denna blogg med kommentar vill jag passa på att lyckönska Östersund i Allsvenskan. Känns extra skönt att mitt älskade KFF nu har tre säkra poäng att inkassera säsongen -16 🙂 ) är en sport som ligger skrivande extra varmt om hjärtat. I fotbollens Värld kan det Svenska samhället liknas vid ett lag med mycket bra defensiv. Stora starka trygga mittbackar, yttrar som skyddar och säkrar ytor, passiva sittande mittfältare som städar bolltapp och säkrar ytor och underbygger press spel, och isolerade forwards som bara agerar på säkra djupledsbollar och inlägg. Ett lag med trygghet och god samarbetsförmåga, där alla i laget förväntar sig att alla i laget skall ställa upp på denna defensiva spelidé. Men så byter man perspektiv och låter en motståndare analysera denna spelidé. Det behövs inte mycket tankeförmåga och rationellt tänk för att lägga upp en vinnande strategi mot detta lag. Den kreativa fotbollstränaren i motståndarlaget inser snabbt att utnyttja det naiva i att alla i det defensiva laget frångår sina naturliga drivkrafter till förmån för en övergripande defensiv ideologi. Budskapet är solklart. Tvinga ut spelarna ur sina trygghetszoner. Spela på ett sätt som tvingar dem att retirera för att kunna upprätthålla sin defensiva positioner.  Använd deras naiva tro på defensiven till er fördel.

Lite där befinner sig det Svenska samhället. Det är absolut inte värdigt en statsminister att kalla sitt folk naiva. Det bär mig emot att hålla med en socialist. Men sällan har en socialist haft så rätt. Precis som om vi Svenskar inte förstår varför Engelsmännen kallar oss kålrötter. Vi är det sovande folket.

Samma socialism som tillät folket somna in, väcks nu av en socialist nästan 100 år senare. Det är en paradox av rang. Törnrosa kan slänga sig i väggen..

 

Ett svar

  1. Lite konstigt då att firma Reinfeldt&Borg inte tillförde SÄPO mer resurser under sina 8 år vid makten…

    För övrigt hälsar jag dig välkommen upp till Östersund när allsvenskan startar så kan vi se när ÖFK dänger Kalmar så det står härliga till. Jag kan bjuda på en öl efteråt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: