Ylva Johanssons rödgröna antijobbpolitik


Ylva Johnasson inte bara en socialist, hon är även Sveriges arbetsmarknadsminister. Med andra ord, en minister som uppbär ersättning från Svenska folket med syfte att slå vakt om jobb och sysselsättning.

Den senaste debatten i Sveriges Riksdag när jobb och sysselsättning debatterades, konstaterade Ylva Johansson att Sverige idag befinner sig i ett läge där arbetslösheten ur generella mått faller. Dessutom ansåg Ylva Johansson att arbetslösheten faller som en direkt följd av den rödgröna jobbpolitik som hon är satt att försvara. Ylva Johansson väljer att inte beakta det faktum att Sverige idag styrs utifrån en borgerlig budget.

Alla som någon gång gjort ett seriöst försöka att förstå det komplicerade sammanhang som utspelar sig mellan arbetsmarknadspolitik och att nya jobb växer fram, vet hur komplex denna utmaningen i grunden är.

Men väljer man att spegla hela utmaningen utifrån det personliga perspektivet blir hela utmaningen mera hanterbar. Låt säga att personen heter Steve Jobb. Steve Jobb är 35 år gammal. Hans enda utbildning är grundskola. Han har jobbat under hela sitt liv vid stadens parkförvaltning. Han har fru och två barn. Hans fru Ulla Jobb är egenföretagare och VD för sitt egna företag ”JOBBA” i RUT o ROT-branschen. Bor i villa och kör en Volvo. Vid en arbetsplatsolycka 2010 skadade Steve Jobb sin högra arm på ett sätt som gör att han har nedsatt arbetsförmåga. Vilket gör att Steve Jobb enbart har 70% arbetsförmåga.

Kommunen där Steve Jobb bor nu har hamnat i ett läge där den måste minska på antalet anställda. Steve Jobb kommer att bli uppsagd från årsskiftet.

Hur ser Steve Jobbs framtid ut nu när Ylva Johansson skall bestämma? Till en början ganska bra, då Steve Jobb kommer att få 80% av sin ordinarie lön i arbetslöshetsersättning. Men därefter ser det värre ut.

Steve Jobb hamnar i ett läge där alla jobb som kan bli aktuella kommer att motarbetas av Ylva Johansson med näbbar och klor. Det första (Och största) hindret Steve Jobb möter är de växande trösklarna in på arbetsmarknaden, som en direkt följd av att det kommer bli dyrare att jobba när inkomstskatterna höjs. Det kommer att bli färre ROT o RUT jobb, som en följd av rödgröna nedskärningarna. Vi kommer att se färre kvinnliga företagare. Okvalificerad arbetskaraft löper risk att hamna i utanförskap.

Låt oss för en stund lyfta blicken. Det är kanske lätt att uppfatta detta som högerpropaganda. Men det är fakta. Vi ser redan idag att utanförskapet växer. Detta trots att den bogerliga budgeten håller emot. Det som händer efter årsskiftet när 40 rödgröna miljarder av statens pengar gynnar passivitet kommer att bli ödesdigert för Sverige. Steve Jobb kommer att slussas runt i diverse olika låtsas jobb för att till sist ansluta sig till landets snart 1 400 000 utanförsatta. Ulla Jobb kommer att behöva säga upp personal. Under normala omständigheter kunde kanske Ulla Jobb anställt sin make. Men Ylva Johanssons rödgröna jobbpolitik har satt stopp för detta. Nu är tiden inne för att sätta stopp för Ylva Johansson och hennes rödgröna antijobbpolitik..

 

 

 

 

 

2 svar

 1. Men egentligen har faktiskt inget ändrats sedan borgarna försvann från makten
  Steve blev utflrsäkrad o paradoxalt erbjöds han samms jobb som han misst, fast genom någon dunkel sysselsättningsskapare i ett socialt företag som fick 5000 kr /gubbe för han Han fick ersättning från först FK o sedan SOC o SOCersättningen baserade sig på om han var närvarande
  Hans fru drev sitt företag antingen som gubbens jobb ( socialt flretag) elker med polacker,instegs-,Nystartsbidrag osv
  Vsd är skillnaden ?
  De som är nöjda kimmer fortsätta.använda tjänsterna
  De andra anstälker svart
  Min erfarenhet är att de som använder tjänsterna gör det för speciella uppdrag som trädgårdsskötsel vår o höst
  städa fritidshuset innan man anländer o när man åkt
  Fönsterputs till påsk o Advent
  Städ var 14 dag eller bygga om kök,lägga on tak osv
  Tror nog folk kommer fortsätta med det
  Därför är polacker speciellt bra för ändamålet ,för dom kan man skicka hem

  • Hej Birgitta
   Frågan är större än så. Frågan handlar om hur nya jobb skall växa fram. Att arbetslösheten skall minska utan att utanförskapet växer.
   ROT o RUT har ett starkt signalvärde vad gäller förmågan att skapa nya jobb. Hur hade du tänkt i dag om du varit i samma situation som Ulla Jobb?

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: