Kultur och civilsamhälle


På område efter område uppvisar den rödgröna regeringen en häpnadväckande inkompetens. Det talas om gränskontroller och hårdare tag i invandringspolitiken, men mycket lite om hur samhället skall rustas för att anta utmaningarna i dag och i framtiden.  Från dag ett har den rödgröna oförmågan lyst på ett pinsamt sätt. En regerings som säger sig ha allt, men i verkligheten finns i bästa fall enbart bara tomma ord.

Sverige är ett rikt land med mycket kultur och ett stort civilsamhälle. Sveriges kulturminister Alice Bah-Kuhnke är miljöpartist. Sveriges civilminister heter Ardalan Shekarabi 0ch är socialdemokrat. Två normalt talföra personer som i dessa dagar helt tycks ha tystnat. Eller bara drunknat i det som ironiskt, i bland, brukar kallas rödgrön röra..

Invandring är något positivt, för att inte säga viktigt i ett glesbefolkat land som Sverige. Men invandring i sig är bara ett första steg. Finns inte en aktiv integration då kan, som idag, det bli nödvändigt att begränsa invandringen. Vilket i grunden är olyckligt. Sverige har inte råd att slösa bort den enorma möjlighet som idag självmant ”knackar på” och vill vara mer och bidra till Sveriges fortsatta välfärd.

Då krävs att samhället kraftsamlar i syfte att skapa en effektiv integration. Då håller det inte att statsråd blir osynliga. Att statsministern kallar till presskonferens och deklarera att Moder Svea inte klarar av att välkomna alla nya Svenskar. Saningen är den att Moder Svea behöver alla nya Svenska medborgare.

Integration i ett initialt skede är en myndighetsfråga. Därefter finns ett oändligt antal möjligheter för samhället att agera. Området kultur innehåller en snårskog av möjligheter. Då är förslag som t ex gratis entré till Sverige museum i bästa fall ett slag i luften utifrån dagens förutsättningar.

Civilsamhället är en slarvig benämning på människor som vill gott och som inte drar sig för att hjälpa i alla tänkbara situationer.

Det kommer alltid att saknas resurser. Men om det goda samhället verkligen bestämmer sig för att ingripa. Då finns ingen starkare kraft. Det som behövs är ledarskap. Då håller det inte att ledare springer och gömmer sig. Då håller det inte med ledare som ber om ursäkt för sig själva och säger sig vara oförmögna att ingripa. Dagens ledarskap i Sverige är en skam för landet.

Skrivande som har några år på nacken. Men har inte levt tillräckligt länga för att ha upplevt det andra Världskriget. Men har läst om George VI som var kung i  Storbritannien under det andra Världskriget. När Nazisternas bomber föll över London red George gata upp och gata ner i staden. Han visste vad ett ledarskap betyder. Han visste också när ett ledarskap verkligen behövs. Det är i prövningarnas stund som ledarskapet behövs. Då behövs ett agerande som väcker hopp. Då behövs någon som visar vägen framåt. Det är de gärningar som då utspelar sig som i framtiden kommer att återberättas i barnens godnattsagor.

Sverige av idag behöver inga fega Sverigedemokrater (Nazister), eller rödgröna statsråd/statsminister som springer och gömmer sig så snart det behövs medskänsla, förmåga och ledarskap. Sverige av idag behöver förmåga och mod att ta hand om alla nya Svenskar. Sverige är landet som kan erbjuda allt som alla människor som tar sin tillflykt till landet drömmer om. Det handlar bara om att alla vågar öppna sina hjärtan…

 

 

 

5 svar

 1. Håller helt med dig om att sittande regim är inkompetent. Noterar med sorg att inte bara regimen på mindre än 6 veckor svängt 180 grader och för nu SD:s politik. Oppositionen vill inte vara sämre och tävlar i vem som kan föra brunast politik. Vämjeligt.

  Landet brunsås har fått en ny innebörd…

  Apropå solidaritet. Att Europa inte tar sitt solidariska ansvar står klart men det gör ju i ärlighetens namn inte Sverige heller. Nu ska sent omsider en lag införas från och med 1 mars 2016 som tvingar kommunerna att ta emot flyktingar. En onödig lag kan jag tycka. Antingen är vi solidariska eller så är vi det inte. Uppenbarligen skiter somliga kommuner i att ta sitt solidariska ansvar. Du vet säkert vilka….

  Hade sittande och framförallt den förra regimen som ändå satt i hela 8 år infört dessa bestämmelser hade vi inte haft många av de problem med flyktingmottagningen som vi idag har.

  • Hej Peter
   Politik är färskvara. Hade det varit så att det rödgröna styret visat något område, som i någon enskild detalj visat på adekvata insikter och där infört åtgärder i förhållande till behov, kunde kanske min kritik varit tilltagen i överkant. Men på område efter område handlar det inte bara om insatser i fel omfattning, på fel område utifrån en haltande analys. Det som görs är dessutom skadligt för Sverige både på kort och lång sikt. Ta integrationen som en del. När Sverige bevisligen behöver en växande befolkning, väljer de rödgröna att från gå sina egna väljare, en human människosyn och det som är bäst för Sverige, istället för att kavla upp armarna och ta sig an utmaningen med full kraft. Det är en ynkedom att beskåda dagens rödgröna röra. Sverige är verkligen värt något bättre.. Vi kan bättre..

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Det verkar som om vi faktiskt inte kan bättre. Din husgud Fredrik Reinfeldts öppna hjärta är nu genom AKB stängt. För gott. Ebba vill bygga läger. Och så vidare…

    Från dig kan jag aldrig höra kritik mot vare sig ditt eget parti eller alliansen. Apropå solidariskt ansvar, är du emot att rika välbärgade kommuner som exemplevis Danderyd och Vällinge nu ska tvingas ta emot fler flyktingar?

   • Hej Peter
    Som du säkert förstår av mitt inlägg, hoppas jag att frågan vidgas. Det handlar nu om att ta höjd i debatten för att snabbt komma i ett läge där hela samhället blir aktiverat. Det där med att alla kommuner skall vara behjälpliga måste ske på många olika sätt. Det handlar om att vi i Sverige måste bli medvetna om hur viktiga alla dessa nya Svenskar är för Sverige. Om samhället aktiveras i samma omfattning som under Finska vinterkriget, kan vi lätt ta in dubbelt så många nyanlända som idag.

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Och hur ska det gå till men det stängda hjärtats politik? Alla riksdagspartier, utom möjligtvis V, har ju gått och blivit rasister…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: