Öppna era hjärtan


För en Moderat är frihet ett centralt begrepp. Men alla som smakat på begreppet frihet ur alla perspektiv vet att frihet alltid har ett pris. Den som alltid står med öppna armar och välkomnar alla som vill komma in, är en som visar sitt stora hjärta.

Sverige skall vara landet med det stora hjärtat. Därmed inte sagt att ett stort hjärta inte kan bära på en stor hjärna.

Det ligger i nationens intresse att framstå för omvärlden som ett attraktivt land att söka sig till och att alla har möjlighet att leva på ett bra sätt. Ett land behöver aktiva reformer som skapar sociala möjligheter till det goda livet. Det är ett stort tankefel att göra det svårare för människor att söka sig till ett land, att sätt upp gränser för hur många som skall få bli nya medborgare.

Allt är en fråga om ledarskap. Oavsett vilken klubb man söker medlemskap i, så får man alltid möjlighet att snabbt hitta en meningsfull uppgift. Att söka medborgarskap i Sverige skall inte vara ett undantag.

Här finns en utmaning där Moderaterna kan sätta en ny agenda i invandrings -och migrationspolitiken. Varför inte en 90 dagarsgaranti för alla nya Svenskar. Ingen Ny Svensk skall behöva gå sysslolös mer än 90 dagar. Då säger kanske vän av ordning att det borde gälla alla arbetslösa i Sverige. I dessa tider av fallande arbetslöshet handlar det om att proritera. Utamningen med att snabbt integrerar alla nya Svenskar är en större utmaning, om inte utamningen snabbt hamnar under ett kreativt ledarskap finns risk att Sverige hamnar i samma problembild som uppstod under 1990 talet. Med växande utanförskapsområden etc.

Sverige är ett land med mycket företagaranda och kreativitet. En väg är att landets kommuner får resurser att utbilda nya Svenskar i ledarskap. Ett ledarskap som kan vägleda nyanlända att snabbare ingå i projekt som därigenom får påskyndande möjligheter att ingå i bygget av det moderna mångkulturella Sverige.

Frihet uppstår inte ur tomma intet. Frihet och demokrati skapas av människor som vill skapa ett starkt långsiktigt hållbart samhälle. Idag står Sverige inför en näst intill unik möjlighet att skapa framtidens råmodell av ett fritt mångkulturellt samhälle. Precis på samma sätt som det moderna USA en gång i tiden växte fram.

Nu är bara frågan om det finns politisk mod och kraft att fånga möjligheten… Att våga stå upp för frihet samtidigt som framtidens samhälle växer fram.. Den som vågar vinner..

 

4 svar

 1. Snälla, använd dig av rättstavningsprogram innan du publicerar så kanske dina inlägg blir lite begripligare…

  Så, du talar om ledarskap. Vem ska leda dessa visioner och genomföra dem?

  Hur ser denna 90-dagarsgaranti ut i praktiken?

  • Hej Peter
   Det händer ibland att ett utkast blir publicerat. Hoppas nu att rätt inlägg finns tillgängligt..
   Hela inlägget är ett höftskott. Tanken är att framhålla frihet framför t ex gränskontroller..

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Hmm…märkligt att regering och opposition, däribland moderaterna, nu röstade för mer av gränskontroller. Antar att vi får förlita oss på något annat parti vad gäller frihet. Oklart vilket parti det skulle vara. :p

   • Hej Peter
    – Fallit till föga för opinion och bruna argument. Frågan är vilket budskap som denna tid som skall skicka in i framtiden? Skall det bli som ett gäng fegisar som gömde sig bakom bruna argument och införde gränskontroller, eller som stolta frihetsivrare som står upp för allas frihet och människovärde under en tid med extra utmaningar..

    Hälsningar
    Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: