Var gömmer sig alla Liberaler


Sätt agendan, våga stå upp för Liberal värderingar. Har alla Moderater glömt partiets ideologiska grund. I dag ser det ut som om det bara är Centern som vågar stå upp för frihet. Skrivande ställer sig helt bakom det uttalade i Riksdagens talarstol som framfördes av Centerpartisten Johanna Jönsson. När framtidens Moderater tittar på nutidens Moderater kommer det att finnas vissa som behöver skämmas. De som då skäms är de som lämnat Moderaternas stolta tradition att alltid så upp för frihet, oavsett under vilka prövningar som uppstår. Det är ett oförlåtligt misstag att lämna denna hållning.

Politik är inte alltid att följa opinionens vågrörelser. Politik skal vara den kraft som sätter vågorna i rörelse när så behövs. Dagens opinion berättar att det finns ett stort intresse i landet för migrations och integrations frågor. Helt plötsligt ställer sig nästan hela Riksdagen upp och gör honnör för bruna argument. Några få modiga (Johanna Jönsson, Annie Lööf) vågar stå upp för Liberala värderingar i dessa frågor.

Nu behövs att vi moderater vågar stå upp. Det behövs en tydlig rörelse där Moderater står upp för frihet. När det kommer till grundläggande ideologiska värderingar får inte stolta Moderater vackla. Speciellt inte nu när behovet att frihetsivrare är större än normalt.

Vi Moderater har kämpat mot marxister, nazister och socialister när det kommer till frihet. En kamp som alltid måste hållas vid liv. Det finns inget som tyder på att behovet av frihetskamp skulle vara mindre idag. Sanningen är den att behovet av moderater som står upp för frihet är som alltid stort. Det behövs bara att vi kommer i gång.

 

4 svar

 1. Håller med! Särskilt Johanna Jönsson har varit en röst värd namnet i det totala kompakta migrationsmörket. Tyvärr så blev hon överkörd av majoriteten i riksdagen. Bedrövligt.

  • Hej Peter
   Att Johanna blev överkörd förvånar inte alls. Det hade snarare varit en ordentlig överraskning om hennes linje vunnit i plenisalen.
   Det är som vanligt svårt att göra attraktiv realpolitik av Liberalismen. Men idag ser jag en stor möjlighet. Nu finns chansen att verkligen visa Liberalismens stora kraft. En Liberal migrationspolitisk som tillåts anta landets behov av en effektiv integration i samhället. Men då behövs att fler än Johanna och Annie visar det Liberala ledarskap som krävs. Då krävs att även Moderaterna vågar visa upp ett Liberlat ledarskap. -Eller varför inte Liberalernas företrädare som vågar visa upp ett Liberalt ledarskap 🙂

   Hälsningar
   Roger Södervall

 2. Rösta på Centern i stället.

  • Hej Kjell
   En moderat är alltid en moderat. Min känsla är att dagens moderater fastnat i pragmatismen och glömt lite av de ideologiska grundstenarna. Politik en bit över markytan. 8 år vid makten har satt sina spår. Nu behövs lite ideologiskt gruvarbete..

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: