En Liberal framtidsvision


Efter 1900 talets socialism och marxism, 2000 talet som är på god väg att idag anta Nazismens ideologi, nu behövs något nytt. Det som idag utspelar sig är djup olyckligt. Den rödgröna förvirringen kommer att få djupgående konsekvenser. Det skapar ett samhälle som bygger på att alla har orsak att vara missnöjda, oavsett var på den politiska skalan man befinner sig. Vilket kan ta sig de mest oönskade skepnader som främlingsfientlighet, samhällsapati, politikerförakt o d.

Sverige har provat i stort sett alla politiska modeller utom den renodlat liberala modellen. Det sägs att Sverige är ett fritt land. Men säg det till landets 1 400 000 utanförsatta. Säg det till alla som jobbar och som snart betalar 50% av inkomsten i skatt. Säg det till landets bönder som tappat kontakten med sin egna självbild etc, etc.

Hela samhället är i behov av en ideologisk ”energiboozt”.  Då behövs en borgerlig modell som visar vägen in i framtiden. En modell som visar att arbetsmarknaden faktiskt kan omfatta alla med arbetsförmåga. Det skall också tydligt framgå hur ett öppet fritt land förhåller sig till människor som har för avsikt att bo och verka i landet. Att det är här i Sverige som alla kan förverkliga sina drömmar. Att det är här i Sverige som drömmar blir verklighet. Att det är har i Sverige som det finns goda förutsättningar att drömmar kan bli verklighet. Med andra ord allt det som kallas Liberala samhällsvärderingar.

Vägen framåt bör inte handla om att förhålla sig till Sverigedemokraternas bruna ideologi. Vägen framåt bör istället vara en tydlig ideologisk profil som bygger på Liberalismens samhällssyn. Där den fria individen växer i förhållande stat och kontroll. En tydlig profil där frihetssträvanden understöds och stärks. Där handlingskraft och förmåga tillåts växa och smitta av sig.

Då behövs ett samhälle som klarar av att försvara den framväxande friheten. Ett samhälle som klarar av att stå upp och försvara Västvärldens syn på det fria livet under demokratiska former.

Här behövs ett tydligt ledarskap, absolut inte rödgrön röra. Då krävs en vision som klarar av att bära förtroende. Det är här Alliansen har ett mycket tydlig uppgift. Det handlar om att berätta för väljarna att en framväxande frihet är bra för Sverige. Att Sverige är ett land som klarar av alla utmaningara och samtidigt klarar av att stå upp för frihet på ett sätt som bygger välfärd, samhörighet, trygghet och att skapa nya jobb.

Ett liberalt ledarskap som vinner förtroende måste ta sig an samtidens stora frågor med stor tydlighet. Det handlar om den klassiska ideologiska balansgången mellan frihet och kontroll. Det handlar även om synen på individens frihet.

Idag är frågor som berör invandring och integration högt uppe på agendan. Frågor som tillåtits landa i Sverigedemokraternas bruna retorik. Helt utan att möta en tydlig liberal samhällsvision. Det har skapat ett politiskt vacuum som helt motverkar sina egentliga syften. Därför skall 2016 bli året då Sverigedemokraternas bruna retorik skall få möta en tydlig Liberal framtidsvision.

 

 

 

2 svar

 1. Gillar Din slutsats Roger! Make it happen! Good luck! 😉

  • Hej Lars!
   Tack för att du inte angriper min hybris.. Kanske är det så att liberalt jobb står för dörren.. Allt stöd är välkommet..

   Gott nytt 2016!

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: