Putins galna cirkel


Alla tider bär sina ”Bad boys”. Inte sällan lyckas dessa Bad boys förvrida huvudet på sin samtid. Listan kan göras lång. Men efter en tid börjar sanningen att uppenbara sig. Samtidens Bad boy är Rysslands president Vladimir Putin.

Ryssland av idag saknar verkligen inte utmaningar. Att ha en Bad boy som president är bara ett av många utmaningar. Regimen Putin ser dessutom till att befolkningen bara får ta del av en friserad bild av verkligheten. Ryssland av idag bygger samhället efter en 1900 tals modell. Dvs landet är till stor del beroende av fossila bränslen. Stor del landets BNP vilar på inkomster från försäljning av fossila bränslen. Samtidigt som övriga Världen jobbar för att skapa fossilfria samhällen. Ett faktum som definitivt måste stressa ledarna i Kreml. En stressnivå som dessutom redan är högt uppskruvad beroende på omvärldens sanktioner.

Det är nog så att Putins Ryssland av idag bara har en enda riktigt god inkomskälla och det är vapenförsäljning till kriget i Syrien. Det ligger verkligen inte i Putins intresse att det blir fred i Syrien. Det avspeglar sig i hur det Ryska bombningarna i Syrien utförs. De utförs på ett sätt så att kriget skall fortgå under lång tid. Finns där någon rebellgrupperingen med en konstruktiv ledare som vill verka för fred, så riktas de Ryska missilerna genast mot dennes huvudkvarter.

Än så länge har Putin stora mått av tur. Hans avsikter drunknar så länge IS och Assad får bära hundhuvudet.

I ett större sammanhang finns goda orsaker att hitta nya vägar som bemöter den Ryska björnen än att införa sanktioner. Det kan mycket väl vara så att Ryssland aggressiva vapenförsäljning i Syrien, har en direkt koppling till de stora flyktingströmmar som Europa och Världen idag har att hantera. Det som idag utspelar sig i Ryssland och regimen Putin är att landet är satt under stora prövningar, samtidigt som en storslagen profil skall visas upp. Sanningen är den att landet är väg in i en depression. Ekonomi både på kort och lång sikt är satt under svåra utmaningar som inte i något avseende är under kontroll. Ryssland av idag är ett Grekland anno 2006. Vägen utför går snabbt när väl snöbollen är satt i rullning.

Omvärlden är i behov att verkligen utreda alla Rysslands förehavanden. Putins kort är i behov av att kallas till syn..

 

 

2 svar

 1. Putins öde är redan beseglat. Liksom alla korrupta regimer som suger ut sina folk. Regimer som finns närmare än vad vi tror 😉

  Gott nytt år på dig!

  • Hej Peter
   Tyvärr finns Putin fortfarande kvar. Ingen vet hur denna olycka kommer att sluta. Men att den slutar är bara en tidsfråga. Frågan är hur många som måste sätta livet till innan Ryssland kan få en ärlig chans..

   Gott nytt 2016!

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: