Ideologisk gryning


I en inte allt för avlägsen dåtid fanns ideologier som hotade det Svenska samhället. Då var det Marxism och Socialism som utgjorde allvarligta hot mot samhället. Det fanns då starka krafter som hade för avsikt att förändra det Svenska samhället. På samma sätt som idag följdes detta upp av radikala grupperingar som utförde terrordåd. När Taimour Abdulwahab al-Abdaly sprängde sig själv i Stockholm under Julhandeln 2010, var han inte den första ideologiskt motiverade terroristen som utförde aktioner i staden.

Det finns idag många paralleller som förenar det som hände under 1970 talet och dagens terrorism. Då som nu spelade fossila bränslen en stor roll, men kanske på lite olika sätt. Då som nu fanns det ideologiska spänningar som kryper in i vardagen som spelar en underliggande roll i hur samhälsdebatten utformas.

Sammantaget finns krafter som hotar allt det som idag bygger Sverige starkt. Det är här, precis här som vi Moderater och vår ideologi har muskler som är väl värda att visa upp. Här kan vår konservativa ådra glänsa. Här kan vurmen för frihet släppas fri och få vingar.

Vi moderater skall stå upp, visa muskler på ett sätt som skapar trygghet. Vi skall inte lyssna på rödgrön velighet, vi skall inte under några omständigheter lyssna på Sverigedemokraternas bruna retorik. Vi skall slå vakt om det fria öppna samhället. Vi skall stå upp för samhällets värdeskapande strukturer. Vi skall stå där, se till att allt fungera precis som vanligt, oavsett vilka utmaningar samhället står inför. Det är därför vi är Moderater. Med små försiktiga medel skall samhället fortsatta sin stilla lunk. Vi skall vara dem som med lugn röst bemöter den oro som samtiden för med sig.

Nu är tiden där då det är i behov av att plocka fram lite Gösta Bohman anda. När Marxism och Socialism hotade det Svenska samhället under 1970 talet, vågade Gösta står upp för frihet, stå upp för allt det som bygger Sverige starkt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: