Begränsad frihet skapar osunda relationer


Från den tidpunkt då skrivande läst och förstått ideologier som Marxismen och Socialismen, stod det klart att båda dessa ideologier har stor potential som skapare av korruption. När många människor skall försörjas av ett stort system som är uppbyggt på högflygande utopier, som vänder humanismens värden ryggen, samtidigt som individens frihet begränsas är det samma sak som att öppna dörren för svågerpolitik.

Hela idén med att låta medmänniskor försörja sig som administratörer av andra människors liv är dömd att misslyckas. Det är alltid bättre när människor bära huvudansvaret över sitt eget liv.

Den Svenska modellen är en prisad samhällskonstruktion som i många avseenden tjänat sitt syfte. Men nog är det så att den Svenska modellen är en helig ko. Den som omnämner denna ”heliga ko” ur ett objektivt perspektiv är att betrakta som politiskt inkorrekt. Men samtidigt är det tydligen politiskt korrekt att skapa ett samhälle som det Svenska, där snart 1 500 000 medborgare befinner sig i utanförskap.

Hur skall man då betrakta det politiskt korrekta när politiskt korrekta socialister själva blir påkomna med fingrarna nedstuckna i förbjudna syltburkar? Är det så att det politiskt korrekta i dessa fall blir förskjutet. Är det nu så att de politiskt korrekta socialisterna, egentligen är det samma som det som är politiskt korrekt och därför skall tillåtas att skapa nya normer för vad som är politiskt korrekt, eller är tiden inne att skrota hela detta tänk? Är tiden mogen att släppa in människan som en helhet i debatten? Med fel och brister skall alla människor tillåtas växa och skapa sin egen frihet utifrån det perspektiv som är rådande. Lägga ner hela tänket om medelmänniskor och höga ideal.

Liberalismen är ett verktyg som passar tidsandan. Här finns inga medelmänniskor, inga höga ideal, bara människor. Människor som själva vill styra och ställa över sina egna liv. Vara aktiva med att skapa sin egen frihet. Vara aktiva med att skapa sin egen konkurrenskraft.

Ingen fri människa vill befinna sig i utanförskap. Det skall vara samhällets uppgift att understödja alla krafter som skapar frihet. Mer av konkurrenskraft till alla. Mer av möjlighet att skapa från den position där man befinner sig. Då krävs ett samhälle som kan hantera alla typer av utmaningar. Det behövs att klyftan i samhället mellan man och kvinna sluts. Då krävs att alla som jobbar får mer i plånboken. Då krävs en ekonomisk politik som stärker landets konkurrenskraft. Då krävs en effektiv integration och en succesivt ökande invandring.

Men i grunden skall det finnas ett frihetsperspektiv som genomsyrar hela samhället. Sverige skall vara de stora drömmarnas land. Det är här stora drömmar dröms, det är här de stora drömmarna tillåts utvecklas och slå rot.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: