En guldålder att vänta


Alla tider bär sin egen guldålder. Högstående konst och stora tankar som lyfter och breddar möjligheternas gräns. Det finns alltid dem som väljer att backa och förfäras inför utmaningar. Så finns dem som tar ett djup andetag, väljer att förlikas med utmaningarna och på så sätt skapas det som ingen trodde var möjligt.

Världshistorien vimlar av exempel på detta tema. Stora ledare och stora tankegångar som fört Världen framåt. Det som nästan utan undantag förenar alla dessa ledare och tänkare är förmåga att hantera frihet. Precis när alla trodde att allt var förlorat, visar det sig att envisa frihetsivrare har fått oanade krafter och makt.

Frihetens makt handlar om att makt lämnas över. Frihetens makt är inte en statisk konstruktion utan mer som en vandringspokal. Den som för stunden tjänar frihetsutvecklingen kan bli en tillfällig frihetsbärare.

Idag är samhällsutmaningarna på en nivå där samhället behöver många frihetsbärare. Det handlar om att se och förstå det som sker. Lyfta upp till en ny nivå, skapa perspektiv och köra i gång och skapa. Lite som att skapa ett konsverk. Att Sverige idag växer är en spännande utmaning. Sällan har så många nya möjligheter sett dagens ljus som just idag. Möjligheter som formligen flödar in över landets gränser. Alla länder som varit med om något liknande har nästan undantagslöst fått uppleva en guldålder. Nu är det vår tur i Sverige att motta en sådan möjlighet. Nu är bara frågan om det finns politikisk förmåga i landet att förvalta denna unika möjlighet?  Än så länge gör den rödgröna regeringen sitt bästa att hindra utvecklingen…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: