Pampi(s)men


Pampväldet inom facket är vardagsmat. Utvecklingen i Kommunal är bara en liten del av en topp på ett gigantiskt pamp-isberg.  Fackets själ vilar på ett pampvälde som skapats under hela den tid då det funnits facklig verksamhet.

Hela idén om facklig verksamhet är hämtad från Marxismens vision om en proletär maktelit. Enligt denna ideologi skall det skapas en maktelit som skall sköta livet åt s.k. vanliga människor. Hela detta tänk är som gjort för att skapa allehanda galenskap.

Att s.k. vanliga människor skall lämna över sina liv till en maktelit är en ordentlig devalveringen av människovärdet. Faktum är att hela denna blogg bygger på detta tema. Som stolt Moderat är det frihet för alla som är kampen. Sosse-pampar är kampens motståndare. Inte som personer utan som offer för en galen ideologi.

Ett modernt samhälle (Har aldrig behövts) behöver inga sosse-pampar. Ett modernt samhälle behöver frihet. Behöver människor som ständigt kämpar med att utveckla sin egen och samhällets frihet.

Det som händer i Kommunal kan kanske uppfattas som en enskild händelse. Men så är det inte. Det handlar om en ideologisk svängning. Kanske är det så att det sovande folket är på väg att vakna 🙂

7 svar

 1. Du har fortfarande inte löst frågan om makt, och det gör hela ditt frihetsdrömmar bara till en dröm, Vakna!

 2. Sverige är en Monarki som har tjänat oss väl. Detta får vi höra från de borgerliga.

  Sverige har en författning, RF74, som föreskriver att välfärd, skola, arbetsmarknad och bostadsmarknad skall sköta av staten och att staten är detsamma som samhället och att samhället är monarkiskt.

  Hur kan borgerligheten gå med på denna soppa? Hur kan väljarna svälja detta?

 3. Javisst är pampvälde och marxism en styggelse. Inget snack om det.

  Roger Södervall med sitt selektiva minne förnekar förstås att pampvälde och marxism i allra högsta grad råder även inom den så kallade borgerligheten. Alla utom Roger Södervall minns Annie Lööfs och centerpartiets glamourfester 2012 där spritnotor betalades av skattebetalarna. Alla utom Roger Södervall minns hur moderaternas ekonomiske talesman Ulf Kristersson fixade en 4:a rumslägenhet åt sig själv som han hyrde av Ersta Diakonisällskap som förvaltade lägenheten – en lägenhet avsedd för svårt sjuka ock hemlösa i Stockholms stad. Och på tal om lägenheter ansåg Kristersson att det var rätt naturligt att kompisar hjälper varandra i synnerhet som kompisen var den mycket oetiska prefekten Torbjörn Larsson – som för övrigt var folkhälsominister Maria Larssons (KD) expert på ”etiska” frågor i äldreomsorgen. Torbjörn Larsson var dessutom högst ansvarig för Ersta vid tiden då Kristersson var socialborgarråd.

  Men enligt Roger Södervall är det tydligen skillnad på pampvälde och pampvälde…

  Du pratar om ideologisk svängning Roger. Åt vilket håll har borgerligheten svängt? Eller är det så att ju högre upp man kommer så är det samma skit överallt? Oavsett färg på skiten…

  • Hej Peter
   Korruption gynnar inget samhälle. Men det som alltid gynnar ett samhälle är frihet och värdeskapande strukturer. Människor som jobbar hårt för sin försörjning, frihet och samhällets förmåga att skapa värden.
   Nu får du chansen ytterligare en gång. Är du för eller emot… Visa nu ditt rätta jag.. 🙂

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Har jag någonsin var emot frihet? Vi pratade om pamperi och korruption och jag visade på att den finns överallt i samhället. Hos ALLA maktstrukturer. Så även hos moderater. Därmed är friheten hotad, oavsett vilken färg som styr folket som inget annat vill än ha just frihet.

   • Hej Peter
    Är du för eller emot värdeskapande strukturer? En enkel fråga som går att besvara med ett JA eller ett NEJ. 🙂

    Hälsningar
    Roger Södervall

 4. Har redan svarat på den frågan. Ja.

  Lustigt att du nämner ”värdeskapande strukturer”.
  Om det finns något värde i att sparka på de som redan ligger. Att montera ner skolan(Björklund). Att montera ner försvaret(Moderaterna!) Att skära ner inom vården. Att sälja ut våra gemensamma tillgångar till lägstbjudande så har du förklarat att du är helt emot det du kallar värdeskapande strukturer.

  Åter, korruption och pamperi finns inom alla maktstrukturer. Så även inom moderaterna. Att tro något annat är att ha båda balkarna i ögonen. Vilket du alltjämt har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: