En helt vanlig moderat


Skrivande känner sig långt i från färdig med att angripa sina politiska motståndare ur ett djupt ideologiskt perspektiv. De kollektiva ideologierna (Marxism, socialism och nazism etc) kan inte nog mottaga denna bloggs förbannelser.

Vi ser idag en rad olika samhällsutmaningar. Ohälsotal, främlingsfientlighet, negativ stress, ojämlikhet mellan könen, ojämlikhet i största allmänhet, miljön etc. Det talas med hög svansföring om att samhället måste lösa dessa utmaningar. Ungefär samma visa de senste hundra åren med ungefär samma resultat. Visserligen har vi i Sverige kanske gjort lite större framsteg än övriga Världen.

Det har alltid varit så att vi Moderater tror på individen. Vi sätter individen i focus. Vi tror att det alltid är den fria individen och denns sunda förnuft, som över tid är det redskap som är mänsklighetens väg in i framtiden. Vi tror inte på ismer, högflygande ideologiska utopier, eller vilsna miljöaktivister. Vi tror att samhället aldrig skall bli större än individen. Vi tror att alla former av orättvisor uppstår när den fria individens alla behov förskjuts, ignoreras eller förtycks. Vi tror att människans frihet i grunden inte har ett kön, yrke eller nationalitet etc. Däremot finns mängder med fria människor som är män, kvinnor, som jobbar och som trivs med att tillhöra en nation.

Här finns en mycket intressant ideologisk vinkel. Ökad frihet ur alla perspektiv. Ökad handlingskraft. Ökad självbestämmande över såväl ekonomi, som förmåga att skapa sitt eget liv oavsett om man är man eller kvinna. Oavsett om man är fattig eller rik. När alla i ett land har mera kvar i plånboken efter skatt skapas frihet som skapar handlingskraft.

Det är här en helt vanlig moderat kommer in i bilden. Fredrik Reinfeldt fick frågan om han är feminist. Hans svar på den frågan blev ”Jag är Moderat”. Moderaterna vimlar av starka kvinnor. Långt innan det fanns kvinnorörelser och feminism, fanns det mycket starka kvinnor inom Moderaterna, som säkert många manliga politiker helst undvek att möta i debatten.

Som Moderat finns ingen missunsamhet. För en sann Moderat vet att kampen för frihet vilar hos alla människor. En sann Moderat vet att alla som skapar sin frihet vet att alla mycket snabbt kan förändra sitt liv. Oavsett var denna resa börjar så kan stora och oväntade förändringar ske på mycket kort tid.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: