Offras Åsa Romson?


Ett rykte är ända bra ett rykte. Men stämmer det att Åsa Romson skall offras i krampartat försök att återupprätta den rödgröna regeringens förtroende är det en stor skam. Skrivande har inte varit nådig i sin kritik mot Åsa Romson i allmänhet och Miljöpartiet i synnerhet. Men då handlar det om partiets politik.

Både Miljöparitet och Socialdemokraterna har utropats som anhängare av feminismen. Men när det blåser snålt är tydligen detta ställningstagande ingenting värt. Det må vara så att Åsa Romson inte går till historien som en storslagen minister. Faktum är att hon kanske är en av Sveriges alla ministerar som äntrat ämbetet som vice statsminister som uppvisat minst fallenhet för en sådan uppgift. Men när det kommer till Sveriges rödgröna regering är inkompetens något som det finns mycket utav.

Åsa Romson får bära hundhuvudet för alla rödgröna fiaskon. Det är så sossar sköter solidaritet. När skutan sjunker, då är alla vackra ord om solidaritet och omtanke inget värt. Då gäller det att rädda sig själv. Eller hur Stefan Löfvén?

 

10 svar

 1. Offra vet jag inte. Om jag vore Löfvén hade jag gjort mig av med hela miljöpartiet och fortsatt regera själva med stöd av andra riksdagspartier i olika politiska frågor för att föra landet framåt. Det vore att ta ansvar.

  Eftersom Anna Kinberg Batra och alliansen inte törs eller vill ta ansvar och därmed fälla sittande regering kommer Löfvén sitta kvar åtminstone till 2018. Sen är nog både Socialdemokraterna och Löfvén historia. Vad som kommer efter 2018 gissar jag blir en ännu värre röra. En blåbrun röra.

  • Men var det inte så att Borgarna gick ut och sa efter valet att man inte ville ha något samarbete med Socialdemokraterna. Då är det svårt för att säga omöjligt att ensam försöka regera. Själv tror jag att M har svårt att fälla regeringen då både L och C är emot en regeringsbildning som bygger på SD. Det skulle vara emot principen i Liberalismen om dom gjorde så, medans M bara har en ide och det är mer till de som redan har oavsett vad och vem man lierar sig med.

   • Hej Christer
    Varför allt detta focus på SD?? Moderaterna växer så det knakar. Vi behöver inte SD. Alliansen lägger en egen budget och fäller regeringen. SD är överspelat. Ett nytt Ny demokrati… 🙂

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. ”Moderaterna växer så det knakar”

  I valet 2014 fick moderaterna 23,2 procent.
  I den senaste opinionsundersökningen från Novus fick moderaterna 23,9 procent. 0,7 procentenheter upp är inte så det växer så det knakar. I Rogers fantasivärld möjligtvis.

  Och vilka ska AKB regera tillsammans med? Centern lär göra samma svek som MP nu gjort i migrationsfrågan om man närmar sig rasistpartiet Moderaterna.. M och C står lång ifrån varanrda. Faktum är att M och SD står närmare. Läskigt på riktigt.

  Om SD är ett nytt Ny Demokrati, vad är isåfall Moderaterna som svängt 180 grader och nu öppet blivit ett rasistparti? Öppna våra hjärtan har blivit stäng allt som går att stänga.

  • Hej Peter
   Om du nu måste mäta vilket parti som ligger närmast SD, så är det S och den rödgröna röran som vinner den mätningen. Läs gärna om synen på tiggeriet..
   Du är som vanligt ut och reser, i dina antaganden. Precis som när du förutsåg Eurons kollaps.. Alliansen står sig stark. Kan ta makten av egen kraft.. 🙂

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Nu pratade vi moderaterna. Och du har helt rätt. Den rödgröna röran har också närmat sig SD, inget snack om den saken. Vad gäller tiggeriet är det nog dött lopp. Lika bedrövligt illa.

    Så du menar alltså att 0,7 procentenheter är att växa så det knakar? Tjena.

    Senaste väljarundersökningen från Novus visar på följande:
    M+L+C+KD 40,0 (+2,3)
    S+V+MP 36,7 (-0,6)

    Utan stöd av rasistnazisterna SD blir det svårt för AKB. Du kan förneka det hur mycket du vill med så ser verkligheten ut.

   • Hej Peter
    Ökning över tid. Bryt ner ökning per timma-dag så är ökningen flera 100%. 🙂 Trenden är solklar att Moderaterna har fått fäste för sin politik. Vi går från ett tapp till SD, till att TA väljare från SD. Just nu pågår denna process med full kraft..

    Hälsningar
    Roger Södervall

 3. Ja du skriver det själv och erkänner det fullt ut. Bra!

  ”Vi går från ett tapp till SD, till att TA väljare från SD. Just nu pågår denna process med full kraft..”

  Genom att Moderaterna nu medvetet bedriver samma sorts unkna bruna rassenassepolitik hoppas man ta väljare från SD.
  Intressant att du, AKB och Moderaterna nu en gång för alla gjort upp med er halvgud Reinfeldt och förklarar för era ”kärnväljare” att det är det stängda hjärtats politik som gäller. Sverigedemokratisk politik.

  Hej å hå.

  • Hej Peter
   De roliga är att sanningen är den precis motsatta. 🙂
   Nu när väljarna verkligen förstår vad det innebär att falla för SD,s bruna argument så väljer man att ansluta sig till frihets ideologin hos moderaterna.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Men ni är beredda att regera på ett stöd av SD. Åkesson har sagt att SD stödjer en alliansbudget om den bygger på Ms invandrar politik. Så nära ligger ni de bruna. Hur man skall få med C och L skall bli intressant att skåda, de den måste lämna liberalismen. Att M är med på SD banan är för att den enda frågan som engagerar M är mindre skatt för de redan förmögna. Allt annat är man beredd att offra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: