Effekten av borgerlig politik


I praktiken har Sverige styrts av borgerlig politik de senaste 9 åren. Vi ser nu effekten. Nya jobb, stark ekonomi och en växande välfärd. Det finns i stort sett bara ett enda ”orosmoln” och det är att Sverige har en rödgrön regering. En regering som gör sitt bästa att hindra denna utveckling. I en tid då jobbtillväxen måste accelerera drar landets rödgröna regering i ”jobbromsen”. Gör det dyrare att jobb. Gör det dyrare att omsätta Svenska produkter på den globala marknaden, när utvecklingen borde vara den motsatta. Fråga t ex Sveriges bönder vad det skulle betyda om det gick att öka exporten av Svenska jordbruksprodukter på den globala marknaden.

Här måste en blå väg framåt målas upp. Moderaterna har inte utrymme att vänta till 2018 med att återföra Sverige på den borgerliga banan. Faktum är att det finns inget politikområde i Sverige som vinner på att landet styrs av en rödgrön regering..

5 svar

 1. Jamen varför fäller inte AKB regeringen då? Är det för att hon varken kan, vill eller törs? Hon och moderaterna är fullt medvetna om, vilket du också är, att hon kan bara regera med stöd av SD och därmed blir alternativet en blåbrun fascistsörja..

  Jag har svårt att se att C och FP skulle hoppa på detta.

  Svenska folket har att välja mellan pest och kolera.

  • Hej Peter
   Avvägandena är lite djupare än så. Att agera eller inte agera handlar om att vara säker på vilka olika scenarior som står till buds. Att fälla regeringen nu är ett stort riskspel. Skall man chansa på att Stefan Löfvéns kortsiktighet och tanklöshet skall fortsatta. Eller är det så att han är en ulv i fårakläder. Bara sett till opinion är det en enkel historia. Men är det så att ett agerande nu innebär att han i panik söker stöd hos vänstern, och på så sätt klamrar sig fast vid makten om han blir pressad. Då har vi hoppat ur askan rakt in i elden. Att agera mot en motståndare som så tydligt inte fullt ut förstår vad han pysslar med är ett stort dilemma. Bäst är att pressa på så gott det går. Vänta och se. Att fälla regeringen med hjälp av SD är inget alternativ. Regeringen skall fällas med hjälp av att moderaterna kör i gång och växer..

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Och då ställer jag frågan en gång till som jag gjorde i det förra inlägget.
    Är det dom Nya Moderaterna, de gamla moderaterna eller de bruna moderaterna som ska växa?

    De Nya Moderaternas politik förlorade faktiskt förra valet, och det stort. De gamla moderaterna var ett tjugoprocentsparti. Möjligtvis att de bruna moderaterna kan växa sig större och sno väljare från SD, vilket ju verkar vara AKB:s strategi och då kan man ju verkligen fråga sig om det är ett alternativ? C och FP lär inte gå med på den politiken och då är vi tillbaka på ruta ett.

    Sverige balanserar politiskt på slak lina just nu.

   • Hej Peter
    Vad jag vet är Moderaterna bara ett enda parti.. 🙂
    Sverige är fortfarande ett mycket bra land. Annars skulle inte 100 000 tals människor välja landet som skydd och trygghet. Utmaningen nu är att se till att Sverige kan fortsatta på den inslagna vägen, genom att Moderaterna forsätter växa som Sveriges största parti. 🙂

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Klara besked! Anna Kinberg Batra baxar nu tillbaka Moderaterna till det parti det var innan Reinfeldt – det vill säga konservativt med nationalistiska influenser – det senare dold i retoriken.

  M och SD kan nog bilda en majoritetsregim i valet 2018. Om inte tidigare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: