Tiden hittar sina ledare


Demokrati är en myt. Det är inte ledaren som styr sitt folk. Det är tidsandan som väljer sina ledare. Allt som tidigare ledare saknar eftersöks hos framtidens ledare. Men det är inte allt. Ledarskap är en komplex syssla. Ledare misstar ofta sin uppgift för att handla om att leda och måla upp framtidsvisoner. Men sanningen är den att ledaren är en person som klarar av att förmedla och medla. Ledarskap handlar inte om att leda. Det handlar om att lösa upp knutar. Få saker att fungera på ett sätt som lyfter vardagens utmaningar.

Det är här som Världen nu står och stampar. Många känner sig kallade med få äro utvalda. Hela mänskligheten bygger på det faktum att en ledare helt plötsligt står där med en lösning. Något som vänder och vrider på möjligheternas gräns, på ett sätt så att nytt ljus lyser som det aldrig tidigare gjort. En process som ingen trodde var möjlig blir helt plötsligt vardagsmat. Det är så tiden söker sina ledare.

 

4 svar

 1. True leaders don’t create followers.
  They create more leaders.

  • Hej Peter
   Det verkar som du slutgiltigt förstått liberalismen. Till slut lär sig människan att vara sin egen ledare. Jag är imponerad.. 🙂 Om det /såklart/ är det du menar…?

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Då du är moderat så menar du alltså att AKB är frukten av Reinfelds fantastiska ledarskap? AKB som den upprepande papegoja hon är och som nu avsäger sig allt vad den store ledaren stod för och istället går åt totalt motsatt håll. Bakåt.

    Och du har rätt. Till skillnad från dig vet jag vad liberalism är för något. Vi har idag inget liberalt parti i Sveriges riksdag.

 2. Demokrati är ingen myt. Demokrati är kopplat till maktdelningsprincipen. Den är borttagen i den svenska demokratin/monarkin.

  I Sverige, ja, är demokrati en myt. Kan du tänka dig något så löjligt som att officiellt kalla vårt statsskick för monarki. Det händer ibland.

  Kan du tänka dig något ännu löjligare att etablissemanget/partierna tror att SIDA kan lära ut svensk monarki till andra stater.

  Kan du tänka dig något finare än att 2015 års fredspris gick till den tunisiska kvartetten som lyckats ge Tunis en sann demokratisk författning. Det gäller nu bara att få politikerna att följa den så har den afrikanska våren kommit tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: