Folkbildning i ämnet sjukfrånvaro?


De rödgröna hade som vallöfte att ta bort den bortre gränsen i sjukförsäkringen. Nu är alla forskare, professorer och all expertis i ämnet eniga. Det var fel att ta bort den bortre gränsen i sjukförsäkringen. Punkt..

Detta bemöter den rödgröna röran med ett häpnadsväckande påstående. Tydligen finns planer att köra i gång och folkbilda i ämnet. Ser detta som en ny ”We shall overcome” historia. När Ylva Johansson åker land och rike runt i syfte att folkbilda bort landets skenande sjukfrånvaro, skapas med säkerhet ett digert underlag att hämta, som kan fylla landets nyårsrevyer med många komiska inslag.

Precis när man trodde att den rödgröna röran nått sitt absoluta lågvattenmärke, visar det sig att botten lång ifrån är nådd.. När denna historia är slut finns risken att Åsa Romson, Stefan Löfvén, Håkan Juholt, Margot Wallström och Alice Bah-Kuhnke framstår som kompetenta politiker..

 

 

 

 

2 svar

 1. Om jag förstår dig rätt, tycker du det är rätt att utförsäkra cancersjuka.

  • Hej Christer
   Jag tycker det är rätt när alla får en ärlig chans. Det handlar inte om att utförsäkra dem som är sjuka. Det handlar om att satsa på dem som är friska. Då krävs ett regelverk som klarar av att urskilja och selektera på ett sätt som gynnar aktivitet. Då behövs ett system som tillvaratar viljan att vara delaktig och att kunna delta efter bästa förmåga. Då krävs att det lönar sig med ansträngningar. Men den som är sjuk skall såklart vara sjuk. Alla som är sjuka kan bli friska, det måste vara utgångpunkten med hela iden att skapa en sjukförsäkring. Ett stöd och hjälp under den tid man faktiskt är sjuk.

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: