Gamla ”vänstereliten” tar ton


Uppfödda med  högborgliga värderingar men förförda av Marxismens irrläror. Listan kan göras lång. Carl-Johan de Geer är bara en av många i denna skara. Alla har det gemensamt att de bär på en vision om ett annat samhälle. Ett vänstersamhälle som i mångt och mycket skapades under 1900 talet.

Vissa i denna skara var beredda att gå lite längre i sin kamp än vissa andra. En sådan är vänsteraktivisten, tillika socialdemokrat och miljöminister Anna Lindh. Hennes nyckelroll i Ambassadockupationen 1975 har aldrig utsatts för juridisk granskning. Hade händelsen inträffat idag skulle den hamnat i ett annat ljus. Det är lätt att dra paralleller mellan Anna Lindhs agerande 1975 och den 17 åriga kvinna som bestämde sig för att åka till Syrien och kriga för IS.

Det är oroväckande att höra vänsterretoriken upprepas. Det är som ett eko från en tid som bar med sig så mycket lidande och elände. När man hör och ser Carl-Johan de Geer sittande i baksätet i en taxi förbanna biltrafiken, så är det förhoppningsvis Marxismens sista ord.

Sverige är  behov av en ordentligt ideologisk debatt. Vänstertidens skadeverkningar behöver lyftas fram i ljuset. Att det idag växer fram ett missnöje beror till stor del på att vänsterns alla ideal är verklighetsfrånvända utopier. Personer som Olof Palme, Anna Lindh och Carl-Johan de Geer ägnade och ägnar sina liv åt att få människor att tro på Marxism och Socialism. I ljuset av dagens kunskap kan alla se att allt är lögn från början till slut. Alla fagra löften om vad en stor stat kan uträtta visar sig idag vara tomma löften och inte allt för sälla direkta lögner. Att människor som verkligen trodde på allt som vänstern lovat och lovar, idag känner missnöje är verkligen inte överraskande. Det är snarare en logisk följd.

Vi moderater har inga högflygande ideal. Vi tror på människan. Vi tror på allas förmåga att sköta sina liv. Vi ser utmaningar i vardagen. Vi tror inte att det finns ett rätt liv. Vi tror att alla har nyckeln till sina egna liv.

Tiden är mogen att lyfta fram Moderaternas ideologiska kraft. Här finns en guldgruva. Här finns den trygghet som bygger fria värdeskapande strukturer som stärker samhället i dessa så oroliga tider.

 

 

 

 

 

 

 

4 svar

 1. Kan du kanske precisera på vilket sätt Anna Lind var inblandas i Ambasadockupationen 1975, jag har ingen aning om det?

  • Hej Christer
   Hon var vid den tiden bara 18 år. Så där finns intressanta kopplingar till dem som reser att kriga med IS. Anna var förälskad i en av terroristerna. här går mina källor i sär, men mycket pekar på att det var Dellwo hon var tillsamman med. Han var några år äldre än Anna, så sannolikt utnyttjade han hennes känslor för honom. Hon fixade bostad och transport, sannolikt även vapen. Hon var med och tränade, rekade och planerade dådet. Men hon var inte med inne på ambassaden, åtminstone vad jag vet. Det har varit en massiv mörkläggning kring hennes deltagande i denna operation. Men det var många med höga positioner under denna tid som sympatiserade med hennes ideologiska kamp. Anna var en mycket övertygad Marxist. Sannolikt intill döden. Alla gamla Marxister som var kloka nog att överge ideologin, när de förstod att den handlade om en utopi utan verklighetsförankring, anslöt till Socialdemokraterna. Anna tog nog detta ganska bra. Men hennes man Bo Holmberg (Som var en djupt övertygad marxist) klarade inte av detta faktum, utan fastnade i alkoholism..

   Hälsningar
   Roger Södervall

 2. Finns detta dokumenterat på annat håll, eller är det bara hörsägen? Själv tycker jag det låter som ryktesspridning, men vad vet jag. Vad gäller alkoholism så finns det många orsaker till att folk super, men vad mig veterligen första gången en ideologisk alkis.

  • Hej Christer,
   Nåväl.. Alkoholist kan man vara av många orsaker. Men detta är en mycket omhuldad sanning, som av någon orsak helt missats av media och rättslig granskning. Visst låter det konspiratoriskt i överkant. I samma marxistgrupp som där Anna Lindh var aktiv fanns bland många andra Fyrshustes skapare Anders Carlgren. Jag har mycket fakta och kan plocka fram många andra kända namn. Jag var själv aktiv Moderat under 1970-80 talet och stötte på dessa namn lite här och var i vissa sammanhang..

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: