Den gyllene medelvägen


Sverige är landet som triumferat längs den gyllene medevägen under lång tid. I detta land har ingen lyckats bli kung eller hållen för att vara salig. Det har gått så långt att inte ens Kungen är kung. Snacka om medelmåttornas paradis..

Idag står medelmåttornas paradis inför stora utmaningar. Det saknas och kommer att saknas 100 000 tals nya människor i landet för att medelmåttornas paradis skall kunna upprätthålla landets status som välfärdsnation.

Så helt plötsligt uppenbarar sig ett gyllene tillfälle. Nya människor anländer till landet i en sällan skådad ström. Ungefär precis samma antal som saknas i landet för att alla i medelmåttornas paradis skall kunna fortsätta att leva sina liv i välstånd och välfärd.

Det som händer idag är att landet inte på så kort tid har beredskap att välkomna alla nya medborgare med värdighet. Landet behöver tid att rusta, förbererada, hjälpa alla nya medborgare, och personer som är på väg att bli medborgare att ta första steg in i samhället.

Till Sverige är alla välkomna att söka asyl. Så skall det alltid vara. Men just nu behöver medemåttornas paradis tid att hämta andan. Reflektera över situationen. Lära av misstag. Rusta för kommande utmaningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: