Olof Palme


Att bli ihågkommen och omtalad 30 år efter sin död är i sig en bedrift. Det finns även de socialdemokrater som lyfter fram historien om Olof Palme ur ett nostalgiskt perspektiv, nästa så att man vill lyfta fram denna politiker som ett helgon. Men som denna politikers meningsmotståndare finns knappast någon 1900 tals politiker som utfört tillnärmelsevis så många samhällsskadliga insatser som just denna politiker.

Det är svårt att ens peka på något som denna politiker utfört eller försökt utföra som inte allvarligt hotat det Svenska samhället i grunden. Än i dag syns och känns denna politikers gärningar. Han stod för och lyckades genomföra en politik som slog och slår ut miljontals människor ut ur samhället. Han och den ideologi han stod för berövade landets Bönder dess självbestämmande. Här finns roten till att det idag praktiskt taget är omöjligt att bedriva en mjölkproduktion med normal lönsamhet. Hela idén med att införa statliga subventioner på jordbruksprodukter har gjort att dagens unga Bönder inte klarar av att vandra i takt med vad som efterfrågas på marknaden, och till vilket pris varor och tjänster som denna bransch produserar kan omsättas, enligt de villkor som marknaden har att erbjuda.

Men dennes politikers hunger att slå ut människor och Svenska företag stannade inte där. Han nöjde sig inte med att lamslå Sveriges bönder. Han kastad sig sen raskt över TEKO-industrin. När den var raserad så fortsatta han med att sänka Sveriges varvsindustri. Dessa företag är bara toppen av ett isberg med utslagningar. Här vilar grunden till att det idag finns 1 500 000 utslagna i Sverige. När det var klart skulle minsann ett ordentligt steg mot Marxism genomföras. Landets proletära maktelit skulle förvalta och omfördela företagens vinster.

Det är att överlämna till spekulationer vad som hänt om löntagarfonderna blivit verklighet. Det var faktiskt mycket nära att Sverige tagit ett stort steg i riktning mot att bli en kommuniststat. Det var i detta sammanhang som vi Moderater stod upp för frihet. Vi stod upp för att företag, företagare och marknaden efter förmåga och samvete själva skulle kunna hantera avkastning och vinst i sina egna verksamheter. Här finns alla de drivkrafter som bygger ett välfärdssamhälle. Här finns viljan att skapa, förvalta och genomföra ansträngningar. Här finns allt det övriga krafter som idag bygger det Svenska samhället till ett framstående Välfärdsnation.

För skrivande var Olof Palme ett allvarligt hot mot välfärd och välstånd. Hans politiska vision byggde på samma grundidéer som skapar och skapade mänskligt lidande på Kuba, Nordkorea och det forna Sovjetunionen. Det är så att utan den kamp som vi Moderater utförd under 1970 -80 talen, kunde Sverige idag mycket väl vandrat en liknande väg som någon av de ovan nämnda staterna.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: