Det går bra nu..


Goda tider. Hög tillväxt och sjunkande arbetslöshet. Efter ca 2 månader med en rödgrön budget tillskrivs det positiva tillståndet i nationen helt bero på dennes överlägsenhet bland tidigare skrivna budgetar.

I och med detta lyfter landets rödgröna regering självbedrägeriet till helt nya höjder. Allt detta ligger såklart helt i linje med de ideologier där landets rödgröna regering hämtar kraft och vision. Det handlar om att bygga lyftskepp. Det handlar om att fantisera och fly den verklighet som skapar välfärd, nya jobb och tillväxt.

Det som snarast möjligt måste utredas är hur många nya jobb som försvinner tillföljd av den rödgröna skattechocken. Att arbetslösheten sjunker tillföljd av att konjunkturen är på väg upp från mycket låga nivåer är sån som händer. Det är ett naturligt förlopp. Konjunkturen går alltid och så går den ner. En universell sanning som inte en enda socialdemokrat kan åta sig äran utav.

Sverige befinner sig ett läge där inte ett enda jobb får äventyras. Det finns lite olika bedömare som tittat närmare på de rödgrönas budget. Lägger man ihop att bedömningar ser det ut att de rödgröna skattehöjningarna kommer de att kosta Sverige ca 50 000 nya jobb.

När de rödgröna cementblandarna börjar surra töms statsfinanserna snabbt. Först glöms det bort att utanförskapet växer allt snabbare, sen vänds 50 000 nya jobb ryggen. Det går bra nu. Men vad händer om ett halvår. När utanförskapet börjar närma sig 20%. När vi för se effekterna av de 50 000 nya jobb som aldrig blev verklighet. Då kan Ylva Johannson försöka sig på att folkbilda i ämnet sjukfrånvaro. När det helt plötsligt inte finns något i skattkistan att spendera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: