Donald J Trump


Det kan mycket väl vara så att många idag söker efter en ledare som ger enkla lättbegripliga svar på alla Jordens och alla människors utmaningar i livet. Det handlar antagligen om viljan att söka ett bättre liv, att hitta något magiskt som kan lyfta den annars lite grå vardagen. Enligt modellen att grannens gränsmatta alltid är grönare än den egna. Det handlar om människans selektiva tro på det ljuva livet. Det kanske är så att grannens gräsmatta är grönare, men att han blir kanske misshandlad av sin fru flera gånger om dagen, att han lider kanske av en kronisk sjukdom förtar inte det faktum att hans gräsmatta är grönare för dagen.

Att vara en ledare handlar inte om att skilja gott från ont. Att vara ledare handlar inte om att alltid kunna ge svar på tal. Att vara ledare handlar om att kunna förstå behov, förstå avancerade samband som skapar utmaningar. Förstå när det inte finns något att säga.

Det kan mycket väl vara så att Donald Trump har dolda talanger. Att han i själva verket har djupare insikter om människans natur och förstår samhällens alla utmaningar. Men inget eller mycket lite av det han presterar kvalificerar honom att vara ansvarig för det stora fria landet USA. Bära ansvaret för nycklarna till det stora mäktiga landets kärnvapen.

Låt säga att han kommer att föra en liknande agenda som president, i samma tonläge, likt så som under hans kampanjer finns orsak till oro.

Det är stor skillnad på att vilja ha förändring och att veta vad den denna förändring kommer att innebära. Sannolikt finns inte många människor som inte ställer sig bakom demokrati, rättvisa, jämlikhet och förutsättningar för ett drägligt socialt liv. Det finns snart inte ett enda uttalande från Donald där dessa grundläggande värderingar ifrågasätts. Sannolikt är det så att Donald inte själv är medveten om sina brister. Det är ett problem i sig. Han lyfter faktiskt upp narcissism till en helt ny nivå.

Det finns stora brister i media granskningen av Donalds agerande. Avsaknaden av värdighet hos Donald Trump. Hela hans agerande bygger på antagonism. Hans agerande bygger på att upprätthålla den egna bilden av tillvaron. Sällan eller aldrig klarar Donald av att nyansera sin uppfattningar. En person som har ambitioner att bli Världens mäktigaste borde granskas ur ett djupare perspektiv än vad som görs idag. Är Donald J Trump verkligen en person som uppvisar förmåga och omdöme att ansvara för Världens största kärnvapenarsenal? Kan en person som livnär sig på konflikter vara en person som skapar fred? Kan en person som dagligen sårar och försmäder människor känna sympati med människors öden och utmaningar?

Här finns orsak att betänka vad som faktiskt är gott i Världen. Är Donald J Tramp den person som har empati, kunskap, insikter, vilja och kraft att anta alla andra utmaningar..?

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: