Löfvén – Ideologisk flykting


Sällan har uttrycket rödgrön röra varit mera passande än just idag. En röra som dessutom har en vilsen ledare. Hade det nu varit beskrivning av ett division 5 lag i fotboll som är på väg ner i ”gärdsgårdsserien”, hade det inte varit så konstigt, men nu handlar det om yttersta ansvaret för ett land.

I en tid då ledarskap är extra viktigt lämnas ett virrvarr av budskap. En politik som styrs på kort sikt utifrån väder och vind.

Vi har nu sett den rödgröna röran kapitulera inför i stort sett alla utmaningar. Det talas om enkla lösningar på svåra samhällsutmaningar som behöver kraftfulla reformer. Det pratas om begränsad invandring, när Sverige i själva verket behöver ny jobbpolitik. Det talas om Europas lägsta arbetslöshet, när utanförskap och ohälsan slår nya mindre smickrande rekord. Det talas om att skapa nya jobb i välfärden, när det i verkligheten behövs fler nya företag som kan generera nya inkomster till välfärden. Det talas om en feministisk politik samtidigt som kvinnor stressas ut från arbetsmarknaden. Listan kan göras mycket längre än så.

Nu är dett dessutom Sverige energiförsörjning som står på spel. Med den rödgröna politiken är det inte längre lönsamt att bedriva kärnkraft. Inom en 10 års period kan det saknas så mycket som 30% av den EL som idag anses vara självklar.

Det gröna inflytandet är i överkant stort. Det är tid att stanna upp. Inte låta dagens upplaga av rödgröna röra förstöra grundläggande funktioner i samhället.

Frågan är hur länge Sverige har råd med det rödgröna experimentet denna gång?

 

2 svar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: