Putinismen


Ryssland lider idag allt mer av Putins schizofrena samhällsbygge. Något som skulle kunna kallas Putinismen. I ett läge där landet inte enbart har Putin som sitt problem, finns orsak att känna oro in för den skrämmande utveckling som landet är på väg in i. Ryssland lider idag allt mer av stora ekonomiska problem.

Landet som plågades av Kommunismen under nästan ett helt sekel, ser nu ut att återigen får smaka på galenskapens raseri. En befolkning som fick lära sig att frihet är något att akta sig för. Samtidigt som desinformation krökte den fria tanken och människor handlingskraft, skapades ett samhälle som vände verkligheten ryggen. En oligarki med enorma orättvisor som bestämde vilka som skulle få köpa mat och vilka som skulle svälta på gator och torg.

Under Putins tid vid makten har landet återigen klivit in i fantasivärlden. På bara några få år har landet återigen klivit in i ett psykotiskt tillstånd. Som det ser ut idag är befolkningen indragna i massiva desinformationskampanjer.

Dagens Ryssland är ett hot mot det fria öppna samhället. Ett hot som Sverige måste ta på största tänkbara allvar. Det finns idag många och starka orsaker att snarast möjligt inleda samtal med NATO om en snar anslutning. Sverige bör vara medlem i NATO inom 5-10 år. Helst snabbare än så…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: