Frihet + Mångfald = expansiva samhällsbyggen


Sverige står inför stora möjligheter. Det finns i stort sett bara ett enda hinder och det är att landet styrs av en rödgrön regering som jobbar med att skapa växande utanförskap. Stänga ute människor från arbetsmarknaden med betong-häckar i form av skatteklyftor.

Det är kanske så att det finns rödgröna politiker som känner sig tillfreds med att snart 20% av Sveriges arbetsföra befolkning befinner sig i utanförskap. Rödgröna företrädare slår sig för bröstet och säger sig vara nöjda med att arbetslösheten i Sverige sjunker. Sanningen är det att det i sin tur till huvudsak beror på att fler i en accelererande takt stöts ut ur arbetskraften, än att det beror på att nya jobb skapas. Sverige är inne i en mycket samhällsfarlig utveckling. Förhållandet mellan skenande kostnader för ett växande utanförskap, i relation till en befolkning som i allt större utstäckning är skuldsatt, samtidigt som det är dyrare att jobba kan liknas vid att torka fuktigt krut över öppen eld.

Raljerande rödgröna företrädare påstår att skattesänkningar inte har någon positiv effekt för samhällsutvecklingen. Det där med att sänka skatter är överskattat och beprövat enligt dem. Allt kan såklart diskutertas. Men att anta samhällsutmaningar genom att slå ut människor ur samhället genom att bygga skatteklyftor runt arbetsmarknaden bemöts av en enad kritikerkår. Det är fel väg för Sverige. Göran Persson har redan provat denna väg. 1990 talet lärde ut vad som händer när utanförskapet växer. Göran Persson bemötte sin tids flyktingar med skatteklyftor och utanförskap. En politik som skapade skatteflyktingar, växande utanförskap, nya utanförskapsområden, minskande företagande, arbetslöshet och statsfinanser i bankrutt trots Världens högsta skattetryck.

Sverige är verkligen värt något bättre. Vi Moderater har högre ambitioner för Sverige. Vi tror på en politik som leder till minskat utanförskap, drivkrafter att jobba, nyföretagande, ökad samhällsgemenskap, ökad konkurrenskraft för Sverige, mer pengar till välfärd, utbyggd välfärd, jämställdhet, allas lika värde och så det viktigaste av allt, det måste löna sig att jobba och att skapa nya jobb..

 

 

2 svar

 1. Det sista stycket i ditt inlägg förskönar Moderaternas/Alliansens politik. I en repris i Forum TV säger Hanif Bali något självklart men okänt. Integrationspolitiken bygger ständigt på kravet att först och främst lära sig svenska – därefter kan introduktionen till yrke och samhälle börja. Men alla vi som gått i skolan har, om vi skall vara ärliga mot varandra, inte först och främst lärt ett främmande språk, därefter lärt oss läsa, räkna, skriva.

  I programmet medverkade en ung afghaner – som för övrigt talade svenska utan flytning – och som sa att det var frustrerande att komma som flykting hit. Först kategoriseras, sedan placeras i en mörk håla långt från ära och redlighet, allt i väntan på att svensktalande byråkrater skall utreda vederbörande. Det är fel, fel, fel. Vad som helst annat är bättre.

  Inspirerad av programmet tänker jag så att invandring/integration ger många stora möjligheter. Pengar används nu – skulle kunna användas på annat sätt.

  Skola: Strunta i svenskan – starta omgående skolor på arabiska. Det måste finnas lärare i flyktingskaran som kan börja omgående.

  Yrke: Strunta i svenskan. Det måste finnas i flyktingskaran yrkeskunniga som kan omgående ges utbildning om hur motsvarande yrke fungerar i Sverige. Därefter in i skolan och undervisa andra.

  Boende: Unga ensamma skall inte placeras i hemmiljö – om de inte skulle vara under 3-4 år. Internatskola! Det måste verkligen gå att ordna detta i Sverige utan pennalism och liknande.

  Asylrätten: Asylrätt betyder att omgående få del av det svensska välfärdssamhället. Flyktingar, som inte klarar detta skall få reda på att de inte får asyl men får gärna stanna i Sverige – dock utan några som helst bidrag från svenska staten eller kommuner. Det verkar som om vi svenskar är livrädda för detta. *Vi inser inte att dessa flyktingar flytt till Sverige – inte skall de väl nu behöva fly från Sverige. Hur skall de överleva? Ja redan idag finns det fler än 20000 sådana i Sverige som försörjer sig svart därför att vi inte vågar se dem i ögonen. Låt fler försörja sig svart eller ordna något så himla enkelt som att ge dem någon typ av personnummer så att de kan ta ett anständigt arbete och hyra en anständig bostad. Inse att det är vi präktiga svenska som skappar utanförskapet därför att vi är rädda för främlingar. Sluta med det.

  Och inte kan väl Moderaterna och Alliansen säga att ‘vi är bäst’? Alliansen hade ju chansern i 8 år och tog den inte. Nej rösta på Centern i stället.

  Tack för ordet.

  • Hej Kjell,
   Utmaningen finns där oavsett vilken åsiktsvinkel som brukas. Det känns som om debatten vad gäller integration och migration handlar om allt annat är det som är bra för Sverige. Sverige är ett land som bygger på en stor invandring. Hela välfärden bygger på att det strömmar in människor i landet. Utmaningen här är att på alla fronter korta den tid i alla led som släpper in så många som möjligt i samhällssystemet. Det måste gå fort. Här handlar det om att starta företag, kompetenshöjningar på bred front. Kan man inte Svenska skall det gå att studera på vilket språk man så önskar. Trösklarna in på arbetsmarknaden, till ett första jobb måste hyvlas ner. Skatterna för de med lägst lön måste sänkas. Det behövs ett omfattande reformpaket som styr Sverige i en helt annan riktning än vad som sker idag. Det kryper i kroppen när de rödgröna betonghäckarna pratar. Sverige har inte tid, inte råd med fler rödgröna fiaskon. Nu är det på alvar, nu skall framtidens multikulturella Sverige byggas. Bara att kavla upp armarna. Här finns inget som väntar. Här finns bara ett och det är köra i gång och bygga för framtiden..

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: