Kalmar FF – Jönköping södra 0-1


Äntligen, Allsvenskan har sparkat igång. Som ett frimärke på en ny frankerat kuvert befinner sig skrivande i Guldfågeln Arena. Tillsammans med 10 100 förhoppningsfulla lätt frusna individer. Kalmarismen sjuder i kroppen när våra röda bröder äntrar arenan. Precis innan avspark, likt alla andra Allsvenska premiärer är den kommande fotbollssäsongen bara en ren formalitet, det Allsvenska guldet 2016 står redan i Kalmar FF,s troféskåp.

Dessa blöta drömmar vara bara i ca 15 minuter. 0-1 J-södra. Inlägg från höger och så en försvarsmiss..

Det är aldrig bra att bli abrupt väckt ur en dröm. Skrivande har bevittnat ett stort antal Allsvenska premiärer. Men i de flesta fall har dröm och verklighet varit lite mer överens än idag. Med några få undantag utspelade sig en match där KFF konstant gick i ”defensivfällan”. Ett klokt J-södra som spelar ut sina kort på bästa sätt. Ligger lågt, lurar KFF att ”krångla till” spelet. Att KFF inte hade beredskap för denna matchbild är uppenbart men fullkomligt obegripligt.

Gång efter annan utför KFF centrala anfall mot ett kompakt försvar. Lämnar kanterna i orörda. Lagets snabba ytterbackar glöms bort. Laget dras ut och lagdelarna tappar kontakten med varandra. Guldfågeln Arena blir ”Hönsgård Arena”..

Allt detta hade lätt kunnat viftats bort med floskler typ ” Det är tidigt på säsongen” alt ”Allsvenskan är lång” o.s.v.  Det som verkligen är oroande, är att i ett läge med endast ett mål att hämta in, 15 minuter kvar av matchen, tappar laget tempo. Helt plötsligt finns ingen energi kvar i KFF.

Matchens sista minuter är som att bevittna en pojklagsmatch, där alla unga spelare längtar hem till mammas pannkakor med sylt.

Får verkligen hoppas att pannkakorna gjort susen till nästa bortamatch mot Norrköping 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: