Moderat – Inte feminist


Att lösa en samhällsutmaning genom att skapa en konflikt kan tyckas vara kontraproduktivt. Att reducerar en stor samhällsutmaning till att handla mänsklighetens två kön känns förminskande och fördummande. Visst är det så att det finns tydliga kopplingar mellan kön och te x lön. Men gåtans lösning finns inte att hämta där. Det handlar i stället om att låta utmaningen ta form utan att klä den i ett könsperspektiv. Låt det istället handla om det faktum att alla människor är unika. Alla har sin unika särart. Alldeles oavsett kön finns i stort sett inte en enda människa som tycker, tänker eller har egenskaper som överensstämmer med någon annan människa.

Låta utmaningen handla om frihet. Allas förmåga att utveckla sin frihet oavsett från vilken position där man befinner sig. Oavsett kön kan alla påverka sin frihet. Oavsett var i Världens en människa befinner sig finns möjligheten att påverka sin frihet. Faktum är att även en Nordkorean har den möjligheten, om än från en extremt låg nivå.

Det är fullt möjligt att se en Värld som består av män och kvinnor. Men bortom könsbarriären är alla i grund och botten ingenting annat än människor. Unika individer med olika förmågor och förutsättningar. Här någonstans vilar grundförutsättningen för att kunna skapa ett jämlikt samhälle. Samhället behöver vara fritt som en viktigt första grundsten. Sen handlar det om att levererar verktyg som kan leverera förmågor, där alla skall kunna kämpa för den typ av frihet som känns mest angelägen.

Feminismen har fastnat i ”kampfällan” som fördunklar lösningar och därigenom beskär möjligheter. Det är alltid bäst att kämpa för frihet som människa. Att slåss för frihet som ett kön förtar halva kraften. Visdom att begrunda..

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: