Peters påhittade försvarssolidaritet


Det börjar kännas allt mer olustigt att ta del av Rödgröna regeringens skiftande konstigheter. Som NATO-anhängare har skrivande tagit del av försvarsminister Peter Hultqvists vurm för ett försvarssamarbete med Finland.

Skrivande är djupt engagerad i denna fråga. Har i princip följt alla debatter i ämnet. Har hört Peter Hultqvist, med hög svansföring bemöta Moderaternas krav på en undersökning om vad ett NATO medlemskap kan innebära för Sverige, med ett fördjupat försvarssambete med Finland.

När det nu står klart att denna så kallade ”Försvarssolidariteten” med Finland i själva verket är en ensidigt förklaring från Sveriges sida, uppstår en lång rad med frågetecken. Men kanske överst på denna lista står Rikets säkerhet. Är det så att Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist far med osanningar i frågor som rör Sveriges säkerhet?

Det finns inget skrivet eller sagt som styrker att Finland skall hjälpa Sverige om en krissituation uppstår. Snarare den direkta motsatsen. I händelse av kris/krig kommer Finland i första hand att se om sitt eget hus.

Detta sätter NATO-frågan i ett helt nytt ljus. En snar KU-granskning rörande Peter Hultqvists agerande i denna fråga bör snarast möjligt lämnas in. Om det nu inte redan är utfört?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: