Så ytterligare en arbetsvecka


En vecka i livet. En kort tid i tidens oändliga flöde. Att leva nu är början på slutet av v 17 2016. En vecka som började med Måndag för att vara framme vid Fredag. Fredagskvällen står för dörren. Helgen känns nära. Inte för att v 18 känns avlägsen. Men först lite helg.

V 18 är inte ett språng in i framtiden. V 18 är det som tar vid precis när Söndag övergår i Måndag. Sen tar en ny vecka sin början. Men likväl ett helt oskrivet kort som ligger där framme och väntar på den som vaknar. Väntar även på den som sover.

Det handlar såklart om Kungarnas kung ”Tiden”. Sveriges Kung fyller 70 år. Men vad är väl  det mot Kungarnas Kung, som var med redan när tiden tog sin början. Vad hände innan tiden?

Hur fortskred en arbetsvecka då? Hur kan man se fram mot något om det inte finns en framtid? Hur kan man minnas något om det inte finns en dåtid? Hur kan man leva om det inte finns en samtid? Hur fungerar kontinuitet om det inte finns en tid där traditioner kan föras vidare?

Frågan om vart allt liv har sitt ursprung kan inte basvaras utan att dessa frågor får ett svar. Det är kanske så att allt sökande efter liv i rymden, livets mening, andlighet etc, egentligen finns precis där alla människor befinner sig just nu, nämligen tiden.

Fysikens lagar kan förklara mycket, lika så matematiken. Men det är tiden som skapar det utrymme i kosmos som möjliggör förändring. Som t ex möjliggör att Atomer kan förhållas sig till varandra. Utan tidens gång skulle detta avstånd inte uppstå. Inte heller det motsatta att materia attraherar materia.

Sannolikt är det så att tiden är den fjärde och femte dimensionen. Dvs en expanderande funktion och imploderande funktion. Tiden är inte som många tror linjär. Den relativ i sitt förhållande till sig själv. Den är töjbar, samtidigt som den dra i hop sig. Förhållande däremellan är rummet. Lite som en ett dragspel.

Med hjälp av dagens kunskap finns förståelse för den expanderande sidan av tiden. Men den del som konstant imploderar, till följd av tidens ständiga expansion och var denna energi kommer ifrån finns idag ingen kunskap.

Tid för en liknelse. Tänk ett dragspel där musikanten bara låter tänja ut spelet. Det går bra en lite stund, men sen tar det stopp. Det som du uppstår är att dragspelet inte får luft. Beroende på att energin som gör att dragspelet ger ifrån sig toner inte längre kan verka. Musikantens muskler orkar helt enkelt inte drag hårdare i dragspelet, för att det skall ge i från sig toner. Samma sak skulle hända med tiden. Den skulle stanna. Det måste finnas en kraft som leder åt andra hållet för att dragspelet återigen skall ljuda.

Det sägs att universum expanderar. Men det kan inte stämma. Det måste finnas en motverkande kraft. Universum är inte oändligt. Enligt denna teori kan det vara så att universum i sin form, är som en snurrande skiva. Den expanderande kraften som skapar rummet finns i skivans ytterkant, medans den balanserande och motverkande kraften finns i skivans mitt. Att tiden i själva verket är en form av gravitation.

Alla som kan fysik vet att energi vare sig kan skapas eller förstöras. Den kan bara förflytta sig och/eller byta skepnad. Det kan mycket väl vara så att universum är en gigantisk energi-pump, som lever av sin egen förmåga att balanserar tidens egen expansion med att den imploderar. Tänk att hela universum är ett hjul. Det snurrar rund en gängad axel. Genom att ändra höjdläge uppstår energi i hjulets mittpunkt, det uppstår energi som förmår ytterkanten att börja rotera.

Det förklarar varför det alltid finns en värmekälla i mitten av alla solsystem. Det är inte solen som brinner av egen kraft, utan det handlar om rörelseenergi från planeterna som snurrar runt solen. Så fungerar universum, alla galaxer, alla solsystem och till sist alla planeter. Allt snurrar runt något som blir varmt. En gigantisk transformering av energi som fungerar i en perfekt symbios.

Nu återstår frågan hur allt hänger samman. Hur sker denna transformering. Från vilken källa kommer energin från början? Sannolikt är det så att någonting mycket kraftfullt startade allt detta. Det vi nu ser är effekten av denna kraftfulla energi-expansion. En gigantisk materialisering, där mörka partiklar helt plötsligt blir materia till följd av att enorma mängder energi släpps lös.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: