1:a Maj. Arbetets dag.


Dagen för nya jobb. Dagen för hårt jobb som skapar nya jobb. Landet med 170 000 nya Svenskar som behöver komma in i samhället. Landet med 850 000 utanförsatta. Då behövs fler nya jobb, inte färre nya jobb.

Då duger det inte med en Rödgrön röra som genererar underskott i goda tider och bygger betonghäckar runt arbetsmarknaden, samt för en politik som skapar färre nya jobb.

Sverige är inne i en mycket farlig utveckling. Utanförskapet växer, statsskulden växer, bostadspriserna stiger och räntan är låg. Att idag utsätta landet för vänsterpolitikens nedåtgående samhällsspiral är mycket olyckligt. Som alltid!

Ett första steg ur denna karusell är att föra en politik som bryter upp utanförskap. När fler är med och bidrar till välfärden, sjunker risken för bubblor i ekonomin. Riskerna för skenande kostnader som är kopplade till ett växande utanförskap blir då mindre påtagliga. Det är samtidigt en fråga om att minska klyftorna i samhället. När utanförskapet växer, växer också klyftorna i samhället. Det blir då ett mera orättvist samhälle. Mindre utanförskap är samma sak som ett samhälle som håller ihop.

Vi som tror att 1:a maj är dagen då det lämpar sig bäst att jobba, vi som tror att samhället fungerar bäst när alla är med och bidrar, vi kallar oss Moderater. Partiet med högre ambitioner för Sverige. Partiet som skapar framtidstro. Partiet med en politik som skapar nya jobb.

 

 

8 svar

 1. Mig veterligen finns det inget som hindrar exemplevis även Moderater att gå ut och demonstrera på 1:a maj och påtala att arbete ger frihet. Seså, sitt inte och sura med dig, ut och demonstrera med dina moderatvänner nu!

  • Hej Peter,
   En sann Moderat jobbar och skapa nya jobb.. Speciellt den 1:a Maj.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Du erkände ju faktiskt i ett inlägg längre ner att arbetslösheten faktiskt ÖKADE under alliansen tid vid makten. Varför skulle ni ges förtroendet av den anledningen?

   • Hej Peter,
    Vill du verkligen dra detta ett varv till. Ja, arbetslösheten ökande. Men det gjorde även arbetskraften, beroende på att utanförskapet minskade med 250 000 människor. Idag är utvecklingen den motsatta. Arbetslösheten minkar, till ganska stor del, beroende på att utanförskapet växer.

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Varför förlorade ni makten då enl dig om folk var så nöjda? Ni pratade ju inte ens om jobb utan sysselsättning

  • Hej Birgitta,
   Vi förlorade delvis makten för att vi inte fick din röst.. Nu fick du som du önskade.. Rödgrön röra upp över öronen.. 🙂

   Hälsningar
   Roger S ödevall

   • Nej Jag är inte nöjd med någon av er faktiskt. Under er regeringstid låstes människor in i asyler och fick bidrag liksom att både ert påfund ”jobbcoacher” och ”sociala företag” också fick bidrag Ni hade precis som den sittande regeringen ideer om att om man skickar med pengar så får människor jobb, Men nu som då vill företag ha kompetens och arbetslivserfarenhet De som jobbade i era asyler var påfallande ofta sjuka och medelålders Inte mycket har förändrats förutom att det inte finns någon deadline för cancer, stroke osv och att ungdomarna förväntas gå i skola och invandrarna ska ha jobben.

   • Hej Birgitta,
    Allt har ett pris. Så långt är vi antagligen överens. Nu är frågan hur välfärden skall betalas. Fler nya jobb eller ett växande utanförskap. Här finns en avgrundsdjup
    samhällsklyfta. Var står du?

    Hälsningar
    Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: