Miljöpartiet de gröna


Miljöpartiet håller kongress. Miljöpartiet ställer till med skandaler. Miljöpartiet hotar jobb, tillväxt och landets välfärd. Listan kan göras precis hur lång som helst. Det fixas och trixas med skatter och känsliga samhällsparametrar på ett sätt som skrämmer och förtvivlar.

Men det som verkligen oroar är att ett Svenskt regeringsparti håller kongress i tre dagar, utan att frågorna om nya jobb och det växande utanförskapet behandlas med en enda textrad. Hela det gröna samhällsbygget, enligt miljöpartiet, är alltså en konstruktion som skall utföras enbart med hjälp av skattepålagor. Det kan liknas vid att leta upp en riktigt brant uppförsbacke en kall vintermorgon, när bilen enbart startar med hjälp av att någon skjuter på.

En samhällsomställning med gröna företecken är oundviklig. Som det ser ut idag finns i stort sett bara ett hinder och det är de politiska partiet som står på barrikaderna för en grön samhällsförändring. Ett samhälle förändrats först när det finns incitament och reformer som understödjer denna rörelse.

Det är via nya jobb och ökat samhällsdeltagande som denna förändring kan bli möjlig ur ett större hållbart perspektiv. Det håller inte att enbart tvinga och straffa fram en grön omställning. Precis på samma sätt som det måste löna sig att jobba, måste det löna sig med en grön livsstil. Det finns mycket få människor som inte oroas över miljö och hälsa. Men vägen till ett Ekologiskt samhälle är inte enkel, eller på något sätt självklar.

Det som däremot är lätt att bergripa, är att sånt som efterfrågas, kommer med största säkerhet även att finnas tillgängligt på marknaden. Genom det mest självklara av allt självklart, nämligen allas lust att leva ett bra och hälsosamt liv. Undersökning efter undersökning visar exakt samma mönster. Vid val mellan Ekologiska produkter och produkter från konventionell produkter, finns en överväldigande majoritet för Ekologiska val.

Problemet är att Sverige styrs av en rödgrön regering. Här finns alla hinder som står i vägen för en grön omställning. Skatter och pålagor riktas mot nya jobb, tillväxt och nya jobb. Istället för delaktighet väljs spåret där utslagningen återigen tar ny fart.

Med en Moderat politik, där nya jobb stimuleras, där delaktighet är en självklarhet, här finns de effekter som stimulerar fram nya fräscha gröna jobb. En politik som stimulerar fram ett företagande som skapar och marknadsför Ekologiska produkter som svara på marknadens naturliga efterfrågan.

Ska samhället bli grönt behövs blå politik…

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: